Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG lanceert opensourceversie van WebOS

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2018, 10:11 CategorieAlgemeen

LG heeft een opensourceversie van het WebOS gelanceerd, zodat creatievelingen zelf ook aan de slag kunnen met het besturingssysteem. Het doel van het bedrijf is om het OS op meerdere (soorten) apparaten draaiende te krijgen. Het systeem was echter al open source.

WebOS Open Source Edition aangekondigd

LG heeft een opensourceversie van het WebOS gelanceerd. Dit systeem gebruikt de fabrikant voor televisies, slimme koelkasten en zelfs niet uitgebrachte smartwatches. Met deze zet, het openstellen van een al opgesteld platform, wil LG ervoor zorgen dat er een bredere adaptatie van de software wordt gerealiseerd, zodat we het besturingssysteem ook op andere (soorten) apparaten gaan tegenkomen, zoals bijvoorbeeld settopboxen of noem maar op. Dit is overigens niet de eerste keer dat het opensourcesysteem wordt opengesteld door een bedrijf.

HP deed dit al in 2011. De reden dat LG het nu toch nog een keer probeert heeft mogelijk te maken met concurrentie Samsung, die zijn eigen opensourcebesturinggsysteem gebruikt op allerlei producten, zoals televisies, smartwatches, blu-rayspelers en robotstofzuigers. LG zal iedereen gaan helpen in het aanpassen en verder ontwikkelingen van het WebOS. LG gelooft heilig in zijn besturingssysteem, aangezien veel diensten en services overstappen op webdiensten en afstappen van applicaties. Het potentieel is dus nog niet gerealiseerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.