Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest kondigt officieel Nest Temperature Sensor aan

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2018, 10:12 CategorieEnergie

Nest heeft een temperatuursensor aangekondigd, een accessoire voor de Nest Thermostaat. De Nest Temperature Sensor is nu al te bestellen voor de mensen in de Verenigde Staten. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer deze accessoire naar Nederland komt.

Nest Temperature Sensor aangekondigd

Nest heeft de Nest Temperature Sensor aangekondigd. Dit is een accessoire voor de Nest Thermostaat. Je kunt het apparaatje los kopen voor een bedrag van 39 dollar (31 euro exclusief belasting) of in een pak van drie stuks voor 99 dollar (80 euro exclusief belasting). Ook komen er pakketten aan die zowel de thermostaat als de sensoren bevatten, zodat je mogelijk een nog betere deal krijgt, maar daarover zijn nog geen prijzen bekend. Ook is helaas nog niet bekend wanneer de Nest Temperature Sensor naar Nederland en België moet komen.

Het mag misschien niet zoveel lijken, maar een dergelijke sensor kan helpen het huis beter te verwarmen of de energierekening naar beneden te krijgen. In een slimme thermostaat zit natuurlijk al een temperatuursensor, en die meet wat het kan meten op de plek waar het hangt. Maar dat geldt niet voor andere plekken in huis. Met zo’n extra draadloze sensor kun je er dus voor zorgen dat de thermostaat weet hoe warm het elders in huis is, waardoor ook daar rekening kan worden gehouden in de warmteverdeling en energieverbruik.

Sommige concurrentie, waaronder Ecobee, bieden al soortgelijke pakketten aan, waardoor het dus ook een belangrijk middel gaat worden in de strijd om de beste slimme thermostaat. Je kunt tot zes sensoren in huis plaatsen en die allemaal een andere naam geven, zodat je precies kunt zien waar het warm of koud is. Verder heeft Nest laten weten dat de Nest Temperature Sensor twee jaar kan doen met de niet-oplaadbare CR123-batterij, dus daar hoef je ook niet echt op te letten. Het wachten is nu op een Nederlandse releasedatum.

 • Delen:

Reacties

 1. Bart
  12 november, 2018 om 9:25

  Net contact gehad met nest via hun FB chat.(12/11/’18) Ze zouden blijkbaar niet van plan zijn om de sensoren uit te brengen in europa. Erg jammer.

  • Benedikt
   21 november, 2018 om 9:08

   Wat jammer, Bart. Wilde net een Nest bestellen (Black Friday aanbieding), gisteren een video gekeken en het ging over de sensoren. Zonder extra sensoren ga ik het wel niet kopen…

 2. Christel
  12 januari, 2019 om 21:39

  Ik ga binnenkort naar de US en zou een sensor willen aanschaffen als deze wel in Europa (met de europeese Nest thermostaten) werken. Weet iemand dat ?

  • Sjoerd van Oostenbrugge
   11 april, 2019 om 21:38

   Nee werkt helaas niet. Probeer maar eens handmatig toe te voegen in de app.

  • Dennis
   07 mei, 2019 om 17:23

   Ik heb er 4 meegenomen uit de us a 100 dollar, top dingen, als het werkt.iemand die ze wil overnemen?

   • Rico
    11 mei, 2019 om 13:27

    Ik neem ze graag over.

 3. Rico
  11 mei, 2019 om 13:28

  Neem aan dat het met een NL nest ook werkt.

  • Sjoerd van Oostenbrugge
   09 juni, 2019 om 2:33

   En hoe heb je het weekend gekregen?

 4. Bart
  19 september, 2019 om 17:50

  Heb er eentje uit de US kado gekregen maar is er een manier hem aan te sluiten op een Nederlandse Thermostat 3rd gen? Is iemand dit gelukt??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.