Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Robotstofzuiger Electrolux Pure i9 scant objecten om ze te ontwijken

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2018, 12:25 CategorieHuishoudelijke apparaten

De nieuwe robotstofzuiger van fabrikant Electrolux, de Electrolux Pure i9, scant de objecten in huis, om ervoor te zorgen dat-ie er niet tegenaan rijdt. De stofzuiger let dus op de obstakels in huis en vermijdt ze waar mogelijk terwijl die je huis aan het stofzuigen is.

Electrolux Pure i9 vermijdt obstakels

De nieuwe robotstofzuiger van Electrolux vermijdt obstakels in huis tijdens het schoonmaken. De Electrolux Pure i9, zoals het apparaat volledig heet, zal 899 dollar kosten (zo’n 724 euro, exclusief belasting) en beschikt over een camera in het midden. Daarmee krijgt de automatische schoonmaker toegang tot wat de fabrikant 3D Vision noemt. Samen met de lasers waar de stofzuiger over beschikt, is het apparaat in staat objecten in huis te scannen: hoe groot ze zijn, hoe ver ze staan ten opzichte van de stofzuiger en welke vorm ze hebben.

Een verbeterd zich hebben is het volgende punt waar fabrikant van robotstofzuigers zich op concentreren, dus dit is een belangrijke toevoeging. Een robotstofzuiger hebben klink handig; maar wanneer ze overal tegenaan botsen of dingen in huis beschadigen, kun je het zo goed zelf doen. Dat scannen doet de Electrolux Pure i9 trouwens wanneer je stofzuigt: je hoeft er dus niet op te wachten, het gebeurt automatisch. De accu gaat overigens veertig minuten mee in normale modus en zo’n zestig minuten in de eco-modus.

De stofzuiger moet in april in de Verenigde Staten uitkomen. Over een Nederlandse release is nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.