Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slim sprinklersysteem Rachio is alweer toe aan derde generatie

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2018, 13:14 CategorieTuin en terras

De Rachio Smart Sprinkler is alweer toe aan de derde generatie. Het slimme sprinklersysteem van Rachio verscheen voor het eerst in 2016. Inmiddels komt het Amerikaanse bedrijf alweer met de derde versie van de Rachio. De Rachio 3  introduceert enkele nieuwe functies ten opzichte van de vorige generaties.

Het sprinklersysteem van Rachio is ontworpen voor grote tuinen waar het simpelweg onmogelijk is om met de bloemengieter aan de slag te gaan. De Rachio 3 is te verbinden via wifi en kun je bedienen vanaf de smartphone. Volgens het bedrijf kun je tot 50% besparen op water in vergelijking met andere sprinklersystemen. Je kunt verschillende zones instellen afhankelijk van de waterbehoefte van specifieke delen in de tuin. Je kunt het proces handmatig regelen, maar het ook volledig automatisch overlaten aan het sprinklersysteem. Dit komt mede door de introductie van Weather Intelligence Plus.

Automatisch proces dankzij Weather Intelligence Plus

Weather Intelligence Plus is de grootste vernieuwing van de Rachio 3. Dit intelligente weersysteem zorgt ervoor dat schema’s en ingestelde zones automatisch worden aangepast aan de weersomstandigheden. De weersomstandigheden haalt het slimme sprinklersysteem van satellieten, radar en verschillende weerstations. Je hoeft er dus niet zelf naar om te kijken. De Rachio 3 zorgt altijd voor de juiste hoeveelheid water onder alle omstandigheden.

De bijbehorende app laat je de Rachio 3 bedienen, maar er is tevens ondersteuning voor Amazon Alexa, Google Assistant, SmartThings, IFTTT en Nest. Ook is er een nieuwe optionele Wireless Flow Meter om het waterverbruik te monitoren en aan te passen.

De Rachio 3 is verkrijgbaar vanaf 199,99 dollar op de website van Rachio. De versie inclusief Wireless Flow Meter is verkrijgbaar vanaf 279,99 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.