Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme tandenborstel van Foreo biedt emotionele ondersteuning voor gebruiker

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2018, 11:33 CategorieAccessoires

We kennen allemaal wel de Oral B tandenborstels. Dat is in Nederland het dominante merk op het gebied van elektrische borstels. Maar als het aan het Zweedse Foreo ligt, komt daar verandering in. Het lanceert de Issalexa, een tandenborstel die ‘emotionele ondersteuning’ biedt aan de gebruiker.

Lieve tandenborstel Foreo

De Foreo-tandenborstel maakt gebruik van een speciale sensor die speeksel kan analyseren. Aan de hand van de resultaten daarvan ‘weet’ de kunstmatige intelligentie hoe het met de emotionele staat van de gebruiker zit. Een droge mond zou bijvoorbeeld wijzen op angst, stress en andere spanningen. De Issalexa kan dat detecteren en biedt vervolgens bemoedigende worden door tegen de gebruiker te spreken.

Mocht je nu denken: die tandenborstel is er dan gewoon op gericht op met me te klessebessen, dan moeten we dat beeld een beetje bijstellen. De tandenborstel lijkt de gegevens vooral te gaan gebruiken om te zien of er kans bestaat dat je je dagelijkse borstelsessie overslaat.

Ook is er een toevoeging mogelijk. Daarbij worden er speekselprofielen opgesteld. Mocht er dan ‘vreemd’ speeksel gedetecteerd worden in de mond, kan het erop wijzen dat je partner ontrouw is. Of dat ook echt goed werkt is maar even de vraag, maar de fabrikant lijkt er alle vertrouwen in te hebben.

De Issalexa is te koop voor 299 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.