Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Stemassistent Alexa lachte spontaan, maar er is nu een oplossing

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2018, 10:26 CategorieSoftware en apps

Gebruikers van stemassistent Alexa melden op het internet dat de digitale assistent spontaan, en ook een beetje eng, aan het lachen was ineens. Schijnbaar zonder reden. Amazon is op de hoogte en heeft een oplossing uitgerold voor het opmerkelijke probleem.

Alexa lacht, maar niet op commando

In de afgelopen dagen hebben gebruikers van apparaten met stemassistent Alexa aan boord gemerkt dat die assistent spontaan begon te lachen op schijnbaar willekeurige momenten. Normaal gesproken doet de digitale assistent dat pas wanneer je daar het stemcommando voor geeft: ‘Alexa, laugh’. Amazon is op de hoogte van het probleem en heeft er gelukkig al een oplossing voor. Voortaan moet je ‘Alexa, can you laugh’ zeggen, met als doel dat een apparaat minder snel denkt een stemcommando te horen waar het wat mee moet doen.

Daarnaast zegt Alexa, na het horen van het commando ‘Sure, I can laugh’, waardoor zo’n griezelig lachje niet ineens uit het niets lijkt te komen. Hier in Nederland hebben we er niet zo’n last van gehad, omdat we stemassistent niet net zo breed gebruiken als in bijvoorbeeld Amerika. Daar verschenen er dan ineens ook berichten op Twitter en Reddit, met de strekking dat het net lijkt alsof er iemand naast je staat te lachen. Dat is helemaal eng als je alleen in huis bent. Gelukkig is er inmiddels een oplossing beschikbaar gesteld door Amazon.

  • Delen:

Reacties

  1. WvB22
    10 maart, 2018 om 14:43

    Open the pod bay doors HAL…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.