Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Verbond voor slimme camera’s moet leiden tot veiligere omgevingen

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2018, 10:16 CategorieVeiligheid en beveiliging

Sony Semiconductor Solutions Corporation en camerafabrikant Nikon leiden een nieuw verbond voor slimme camera’s, die ervoor moet zorgen dat er een betere beveiliging op poten kan worden gezet. Dit nieuwe verbond wordt NICE genoemd.

NICE voor slimme camera’s

NICE staat voor Network of Intelligent Camera Ecosystem Alliance en is opgericht door Sony Semiconductor Solutions Corporation, camerafabrikant Nikon, iPhone-fabrikant Foxconn, communicatietechnologieleverancier Wistron en de leverancier van intelligente beeldoplossingen Scenera. Dit verbond moet ervoor zorgen dat verschillende bedrijven de krachten, kennis en technologieën kunnen bundelen, wat uiteindelijk beter is voor de consument. Aan een gefragmenteerde markt hebben gebruikers vaak heel weinig.

Ook moet dit verbond ervoor zorgen dat slimme camera’s voor een veiligere omgeving kunnen zorgen, omdat apparaten beter met elkaar kunnen samenwerken door dingen te delen. Zo kun je de beelden van bijvoorbeeld je Nest Cam in de ene kamer in dezelfde cloudopslag als je Honeywell Lyric-camera in de andere kamer bekijken. NICE moet een basisplatform worden voor slimme camera’s. De vraag nu is echter of bedrijven bereid zijn hun ontwikkelingen en kennis met andere bedrijven te delen. Maar dat is helaas niet het enige.

Veel bedrijven verdienen nu bijvoorbeeld geld aan abonnementen en cloudopslagdiensten. Als alles straks op één plek te zien is, valt die inkomstenbron dus weg of op z’n minst tegen. NICE is nog maar net opgericht en kan dus nog alle kanten opgaan. Voor de consumenten zou het in elk geval beter zijn als er één basisplatform is. De standaard voor de specificaties zouden tegen het einde van 2018 worden vastgesteld. Dat betekent dat we mogelijk in 2019 ergens de eerste producten binnen Network of Intelligent Camera Ecosystem Alliance gaan zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.