Alexa kan persoonlijker worden met zelf ingestelde reacties en antwoorden

19 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon echo plus

Amazon heeft laten weten dat er een update voor stemassistent Alexa is, waardoor iedereen, ook zonder kennis te hebben van programmeren, antwoorden en reacties kan instellen op specifieke vragen. Zodoende moet de stemassistent persoonlijker kunnen reageren.

Zelf reacties instellen voor Amazon Alexa

Amazon introduceert vandaag een nieuwe manier waarop mensen vaardigheden (skills) voor stemassistent Alexa kunnen maken, zonder dat je daarvoor hoeft te kunnen programmeren. Met de nieuwe Blueprints-optie kan Jan met de pet verschillende reacties en antwoorden instellen op vragen. Het idee hierachter is dat Amazon de assistent persoonlijker wil maken door haar mee te kunnen laten doen met onderlinge grapjes bijvoorbeeld. Je kunt ook mensen op deze manier natuurlijk flink beledigen, mocht je dat willen.

De online winkelketen en techgigant voorzien gebruikers van een serie instructies waarmee ze de gepersonaliseerde reacties en antwoorden kunnen instellen. Er zijn templates voor gasten, triviaspellen, grapjes en zelfs korte verhalen. Voor elk type huishouden zouden er persoonlijke templates bestaan, aldus Amazon. Het is overigens zo dat de gepersonaliseerde antwoorden en reacties alleen op één apparaat kunnen worden ingesteld; ze worden dus niet gesynchroniseerd. De Alexa Blueprints worden nu uitgerold in de VS.

Benieuwd hoe je Amazon Alexa nu al in Nederland kunt gebruiken? Lees dan ons achtergrondartikel.

Reacties (0)