Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Alexa kan straks verjaardagen voor je onthouden

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2018, 22:22 CategorieBediening

Op het Developers Blog van Amazon is een interessant bericht verschenen van Ruhi Sarikaya. Hierin zijn een aantal interessante ontwikkelingen aan het licht gekomen voor de nabije toekomst van de spraakassistent. Zo kun je straks Alexa bepaalde dingen laten onthouden, zoals bijvoorbeeld verjaardagen van vrienden of familie.

Vergeet jij ook altijd wanneer iemand in je nabije omgeving ook alweer jarig is? Straks kun je jouw verjaardagskalender aan Alexa vertellen, waardoor je nooit meer een verjaardag zult missen. In eerste instantie zal deze ‘memory-functie’ gebruikt worden voor iets makkelijks als het onthouden van een verjaardag, maar Amazon wil de spraakassistent straks op meerdere vlakken bepaalde dingen laten onthouden.

Betere context en het leren van vaardigheden

Daarnaast werken de science and engineering teams van Amazon aan betere context. Zo moet het straks mogelijk zijn om door te kunnen vragen. Een voorbeeld is vragen naar het weer in een bepaalde plaats. Dit kan gevolgd worden door te vragen hoe lang het duurt om op die plaats te komen. Het team is ook bezig om bepaalde vaardigheden toe te voegen. Heb je een vlek gemaakt op je favoriete t-shirt? Alexa kan je straks door het hele proces loodsen om de vlek te verwijderen.

Zoals gebruikelijk zullen deze functies straks als eerste worden uitgerold in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling dat deze functies in de nabije toekomst ook naar andere landen worden gebracht. Je kunt Alexa nog niet in de Nederlandse taal gebruiken, maar je kunt natuurlijk wel de Engelse taal gebruiken. Lees ook het artikel Amazon Alexa in Nederland gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.