Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon brengt muziek en radio naar Alexa Routines

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2018, 9:22 CategorieBeeld en geluid

Amazon heeft bekendgemaakt dat je voortaan ook muziek en radio kunt toevoegen aan Alexa Routines. Een routine is een commando waarmee je in één keer meerdere dingen voor elkaar kunt krijgen in of rondom het huis. Een verzameling commando’s onder één dak, dus.

Alexa Routines ondersteunen muziek en radio

Amazon heeft dinsdag bekendgemaakt dat de Alexa Routines voortaan ook ondersteuning aanbieden voor muziek en radio. Een Alexa Routine is een verzameling handelingen die verricht kunnen worden met slechts één stemcommando. De routines ondersteunen specifieke artiesten, afspeellijsten, albums of radiostations, van muziekstreamingdiensten als Spotify, Pandora, Amazon Music, iHeartRadio en TuneIn. Met deze stap wil Amazon de stemassistent Alexa wederom naar een volgend niveau brengen in de communicatie tussen mensen en AI.

Gebruikers kunnen zelf een stemcommando instellen en daar verschillende handelingen aan koppelen. De Alexa Routines zijn overigens ook in te plannen. Zo kun je elke morgen het nieuws beluisteren, terwijl de gordijnen automatisch omhoog gaan. In het weekend kun je dan instellen dat je wakker wil worden met je favoriete podcast, of iets dergelijks. Amazon zou graag willen zien dat gebruikers de routines gebruiken in de ochtend, middag en avond, voor allerlei verschillende doeleinden — zodat je leven iets comfortabeler wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.