Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon Echo-speakers functioneren ook als intercom voor in huis

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2018, 9:18 CategorieBeeld en geluid

Amazon heeft laten weten dat de Amazon Echo-speakers in huis nu ook als een intercom gebruikt kunnen worden. Zo kun je dus je kinderen snel beneden krijgen wanneer het eten klaar is, wanneer er ook op hun kamer een slimme Echo-speaker staat, bijvoorbeeld.

Intercomfunctie voor Amazon Echo

Vroeger werd er misschien nog wel eens geschreeuwd in huis als de kinderen moesten gaan slapen of als het eten klaar was, maar in 2018 hoeven dat soort dingen niet meer. De mensen met meerdere Google Homes in huis hadden al toegang tot een intercomfunctie en nu kunnen de mensen met een Amazon Echo zich daar ook bij aansluiten. Amazon heeft namelijk Alexa Announcements aangekondigd, waarmee je dus vanaf één speaker in huis, naar meerdere speakers in het huishouden dezelfde boodschap kunt sturen, op hetzelfde moment.

Gebruikers van Amazon Echo hadden al toegang tot een communicatiefunctie, waarmee je één-op-één met iemand in gesprek kon gaan, maar nu kun je dus uitzenden naar meerdere Echo-speakers. Alle speakers worden ook ondersteund, dus het maakt niet uit of je de Echo, Echo Plus, Echo Dot, Echo Show, Echo Spot of Echo Look hebt staan. Je begint een aankondiging door ‘Alexa, announce that…’ te gebruiken, waarna je bericht direct wordt doorgestuurd naar de ontvangers. De functie wordt nu uitgerold in de VS en Canada.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.