Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon Fire 7- en HD 8-tablets werken voortaan als Alexa-speakers

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2018, 10:26 CategorieBediening

De Amazon Fire 7- en HD 8-tablets kunnen voortaan ook worden gebruikt als hands-off Alexa-speakers. Hands-off betekent in dit geval dat je geen app hoeft op te starten of een knopje hoeft in te drukken om toegang tot krijgen tot de stemassistent van Amazon.

Amazon Fire 7- en HD 8-tablets en Alexa

De Amazon Fire 7- en HD 8-tablets bieden gebruikers voortaan hands-off toegang tot stemassistent Alexa. De functie is al beschikbaar in de Fire HD 10-tablet, maar komt nu dus ook naar de ietwat goedkopere modellen. Wanneer het scherm aanstaat, dan kun je middels het bekende stemcommando de stemassistent activeren. Zolang dat scherm aanstaat, hoef je de tablet dus niet eerst uit de slaapstand te halen. Door de tablet constant aan het stroom te houden, kun je Alexa ook aanspreken wanneer het scherm van de tablet uitstaat.

Verwacht overigens niet dat Alexa net zo goed klinkt als op een Echo-speaker, aangezien de speakers op deze tablets natuurlijk smaller zijn. Naast de reguliere mogelijkheden, zoals vragen beantwoorden en muziek afspelen, kunnen de Amazon Fire 7- en HD 8-tablets met Alexa ook visuele informatie weergeven, zoals op de Echo Show of Echo Spot. Zo kun je bijvoorbeeld de feed van je beveiligingscamera opvragen. Heb je meerdere Alexa-apparaten in huis? Geen nood, de Alexa op het dichtstbijzijnde apparaat zal dan alleen reageren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.