Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon werkt mogelijk aan een slimme robot voor in huis

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2018, 15:40 CategorieAlgemeen

Amazon werkt naar verluidt aan een slimme robot voor in huis. Intern wordt er naar het project verwezen als Vesta, vernoemd naar de Romeinse godin van het hart. De internetgigant heeft hetzelfde team achter de Echo en Kindle op dit nieuwe project gezet.

Slimme robot van Amazon op komst – gerucht

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Amazon momenteel aan een slimme robot voor in huis, meldt Bloomberg. Hetzelfde team dat ooit zowel Kindle, Fire Phone als Echo heeft ontwikkeld, is nu verantwoordelijk voor het nieuwe hulpje in huis. Hoewel er nog geen details zijn vrijgegeven over hoe de robot eruit komt te zien of hoe het functioneert, denkt Bloomberg wel dat het een soort mobiele versie van stemassistent Alexa is. De robot zou personen in huis kunnen volgen en altijd aanspreekbaar zijn.

Dat zo vooral handig zijn wanneer je ergens bent waar de Echo-speaker je niet kan horen, bijvoorbeeld. Prototypes die al zijn ontwikkeld, hebben naar verluidt een camera met computervisie, onder meer voor het navigeren. Amazon zou de slimme robot voor het einde van dit jaar willen loslaten in de huizen van zijn medewerkers. De mensen die geïnteresseerd zijn in dergelijke robots voor in een smarthome, zouden in elk geval tot 2019 moeten wachten; de vraag is nu of dat aan het begin of het einde van dat jaar zal zijn.

Verwacht echter niet dat deze robot huishoudelijke taken gaat overnemen. Mogelijk kan de slimme robot stofzuigen of iets dergelijks, maar hij zal vooral ter ondersteuning voor andere apparaten worden gebruikt. Zulke huisrobots hebben we al eens voorbij zien komen. Deze robots zijn voornamelijk een soort centrale hub voor in huis, maar dan eentje die mobiel is en iets beter zou kunnen communiceren. Op moment van schrijven is er echter te weinig bekend om goed te weten wat Amazon precies van plan is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.