Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple neemt voormalige AI-baas van Google aan om Siri te verbeteren

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2018, 9:37 CategorieAlgemeen

John Giannandrea, de man die bij Google verantwoordelijk was voor zoeken en kunstmatige intelligentie (AI), gaat werken voor Apple met als doel stemassistent Siri te verbeteren. Dit nieuws komt een dag nadat aan het licht kwam dat Giannandrea zijn rol neerlegde bij Google.

Ex-AI-baas Google werkt nu aan Siri bij Apple

The New York Times meldt dat de oud-AI-baas van Google, John Giannandrea, voortaan bij Apple werkt aan stemassistent Siri. Dit nieuws verschijnt een dag nadat de man had laten weten zijn functie neer te hebben gelegd bij de zoekmachinegigant. Giannandrea, een machine learning-expert die in 2010 begon bij Google, is een grote aanwinst voor Apple. Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk al jaren moeite met het goed implementeren van functies op basis van kunstmatige intelligentie (AI), omdat Siri daar oorspronkelijk niet voor gebouwd is.

Giannandrea wordt verantwoordelijk voor machine learning en AI-strategie bij Apple en rapporteert direct aan CEO Tim Cook. Met Giannandrea aan boord kan Apple misschien het tij keren en de stemassistent flink verbeteren, door betere mensen aan te trekken en algoritmes te verbeteren. Vooral dat laatste wil Apple bereiken zonder zijn standpunt op het gebied van privacy te hoeven schenden. Echter, neurale netwerken, waar AI op draait, heeft een enorme hoeveelheid data nodig om goed te kunnen werken.

Apple is wat dat betreft dus in het nadeel, aangezien het bedrijf alleen toegang heeft tot publiek beschikbare data. Concurrenten Facebook en Google hebben toegang tot een enorme hoeveelheid data, van miljoenen gebruikers, waardoor ze veel sneller kunnen schakelen en ontwikkelingen kunnen doorvoeren (ook al heeft dat natuurlijk ook nadelen). Bij Google zijn er door het vertrek van Giannandrea ook verschuivingen: Jeff Dean, mede-oprichter van Google Brain, zal de positie van de ex-AI-baas gaan innemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.