Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Apple overweegt goedkopere HomePod om verkopen te stimuleren’

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2018, 22:17 CategorieBediening

Ming-Chi Kuo, die als analist werkt voor KGI Securities, heeft weer een nieuwe investeringsnotitie geschreven. Ditmaal stelt hij dat Apple mogelijk komt met een goedkope versie van de HomePod-speaker. Dat omdat de verkoopcijfers van de huidige versie tegenvallen.

Goedkopere HomePod

Kuo is een analist voor het bedrijf die veel bronnen binnen Apple heeft. Vaak zit hij dan ook bij het juiste eind, als hij dingen naar buiten brengt voor investeerders die aangesloten zijn bij KGI. Vandaag stelt MacRumors op basis van een rapport van Kuo dat Apple komt met een goedkopere versie van het product.

Dat doet de technologiereus naar verluidt om te compenseren voor de tegenvallende verkopen van de huidige versie. Maar dat zou volgens Kuo niet genoeg zijn; de speaker heeft te maken met een aantal andere problemen die opgelost moeten worden om het product ook daadwerkelijk goed te laten werken.

De HomePod heeft momenteel een prijskaartje van 349 dollar, vrij veel voor enen speaker die wat functionaliteit betreft wat tegenvalt. Daar komt bij dat slimme assistent Siri niet gebouwd is voor dit soort werk en lang niet alle talen ondersteunt. Daardoor is het apparaat het hoge bedrag eigenlijk niet waard, al zou de geluidskwaliteit wel erg goed zijn.

Momenteel is Amazon in de Verenigde Staten marktleider op het gebied van slimme speakers en heeft het bedrijf een marktaandeel van 73 procent. Google heeft de tweede stek in handen met een aandeel van veertien procent en Apple als derde partij van tien procent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.