Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Apple stelt verwachtingen bij van Apple HomePod na slechte prestaties’

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2018, 10:28 CategorieBeeld en geluid

Zoals het er nu naar uitziet, presteert de Apple HomePod, de slimme speaker van het bedrijf, onder verwachting, waardoor Apple genoodzaakt is de verwachtingen naar beneden bij te stellen. Ook heeft de fabrikant minder speakers ingekocht bij de leverancier.

Apple HomePod: eerste periode valt tegen

Bloomberg schrijft dat de eerste periode van de Apple HomePod tegenvalt. Eind maart zou Apple hebben besloten de verwachtingen en bestellingen van de slimme speakers naar beneden te hebben bijgesteld, aldus bronnen die bekend zouden zijn met de situatie. Aanvankelijk begon de eerste periode wel goed voor het bedrijf uit Cupertino: er waren veel pre-orders en mensen leken enthousiast. Maar vanaf het moment dat de speaker in de winkel lag, daalden de verkoopcijfers. De verkopen halveerden zelfs in een paar weken tijd.

Doordat de verkopen tegenvallen, zouden Amerikaanse Apple Store momenteel heel veel Apple HomePod-modellen over hebben — en dat zou ook meteen de reden zijn dat Apple minder modellen besteld bij de leverancier. Momenteel worden er ‘minder dan tien HomePods per dag’ verkocht. Apple heeft niet gereageerd op de situatie. Dat de HomePod het nu moeilijk heeft op de markt, is ergens wel te verklaren. Vanaf het begin leek Apple niet in het project geloofd te hebben. En het helpt ook niet dat Siri hier niet voor gemaakt is

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.