Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple zoekt nog meer personeel om Siri flink te verbeteren

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2018, 11:31 CategorieBediening

De strijd om de beste spraakassistent is losgebarsten. Onder meer Amazon, Apple, Google en Microsoft willen als winnaar uit die strijd komen en dé beste spraakassistent op de markt zetten. Apple zet vol in op zijn eigen spraakassistent, Siri, zo blijkt uit de grote toename in het aantal Siri gerelateerde vacatures van het bedrijf.

Volgens Thinkum, een bedrijf dat vacatures in de gaten houdt, heeft Apple momenteel 161 vacatures openstaan waarin de term ‘Siri’ naar voren komt. Dit is 24 procent meer dan afgelopen maand en dit zijn meer Siri-vacatures dan Apple ooit uitgezet heeft. Het merendeel van de nieuwe banen zijn voor Santa Clara Valley, het nieuwe hoofdkantoor van Apple. Ook zijn er vacatures voor San Francisco, Shanghai en Cambridge.

Maar liefst 154 van deze vacatures zijn gericht op software engineers. Het lijkt er dus sterk op dat Apple de strijd voor aangaat en Siri op diverse punten flink wil verbeteren. Dat moet ook wel want de laatste tijd zien we veel kritiek op Siri voorbij komen. Apple zou inmiddels ingehaald zijn door de Google Assistant en Amazon alexa.

De spraakassistenten van vandaag de dag zijn nog zeer jong en werken eigenlijk alleen middels standaard commando’s. Het uiteindelijke doel is het voeren van een natuurlijk gesprek met een spraakassistent. Die assistent helpt je vloeiend om je ergens voor te enthousiasmeren, informatie voor je op te zoeken of een probleem voor je op te lossen.

Lees meer over spraakbediening in ons uitgebreide dossier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.