Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Dyson lanceert luchtreinigingsventilator met lcd-scherm

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2018, 12:44 CategorieHuishoudelijke apparaten

Woensdag lanceert Dyson de nieuwe Dyson Pure Cool-luchtreinigers. De nieuwe luchtreinigingsventilator zuiveren heel de kamer automatisch naar behoren, en pakken zo het probleem van luchtvervuiling binnenshuis aan door elke hoek van de kamer schoon te maken.

Dyson lanceert luchtreinigingsventilator met lcd-scherm

Uit onderzoek blijkt dat de lucht binnenshuis gemiddeld tot wel vijf keer zo vervuild kan zijn als buiten. Bronnen van pollutie, zoals stedelijke vervuiling, fijn stof en pollen, kunnen je huis binnendringen en zich vermengen met bronnen van vervuiling binnenshuis, zoals schoonmaakproducten, huidschilfers, verf- en kookgassen en geurkaarsen. Doordat moderne woningen meer en meer geïsoleerd zijn om energie-efficiënter te zijn, kan pollutie binnen gevangen blijven doordat er een mindere circulatie van luchtstroom is.

Daarom lanceert Dyson een nieuwe luchtreinigingsventilator met lcd-scherm, die vuile lucht middels een proces tegengaat. Middels verschillende sensoren krijgen gebruikers inzicht in de kwaliteit van de lucht in huis (zoals temperatuur, vochtigheid, ultrafijne deeltjes en gassen), terwijl de nieuwe filter ervoor zorgt dat het gros van de luchtvervuiling wordt opgevangen en geabsorbeerd. Een borosilicaat microvezelfilter van negen meter lang vangt zelfs 99,95% van deeltjes zo klein als 0,1 micron op.

Vervolgens kan de Dyson Pure Cool-luchtreiniger gezuiverde lucht verspreiden laten rond circuleren, dankzij de Air Multiplier Technologie en 350-gradenoscillatie. Hierdoor kan de machine 290 liter gezuiverde lucht per seconde projecteren naar elke hoek van de kamer, aldus Dyson. Ook is het mogelijk dat de machine alleen de lucht zuivert, zonder een frisse lucht in huis te voelen. Dit is met name handig in de winter. In de zomer kun je er natuurlijk wel voor kiezen de ventilator te gebruiken voor de extra frisse lucht.

Met de vernieuwde Dyson Link-app kun je de vervuiling, temperatuur en vochtigheidsgraad van binnen en buiten in kaart brengen. Je kunt hem ook gebruiken om de machine te besturen en om de overige levensduur van je filter na te kijken. Die app is beschikbaar op zowel Android als iOS. De luchtreinigers hebben ook een magnetische afstandsbediening die bovenop het toestel bewaard kunnen worden. Verder hebben alle toestellen een slaaptimer die met intervallen van vijftien minuten tot negen uur kan vooraf kunnen worden ingesteld.

Met een speciale nachtmodusstand monitort en zuivert de luchtreininger de kamer in de stille modus met een gedimd display waardoor je ’s nachts er geen overlast van ervaart. De nieuwe Dyson Pure Cool-luchtreinigers bestaan in twee versies – een grote toren voor op de grond en een kleinere uitvoering voor op een bureau, werkblad of ook op de grond. De gehele range is verkrijgbaar via de Dyson website. Eind april zullen de producten beschikbaar zijn in alle grote retailers. Dyson Pure Cool-luchtreinigers hebben twee jaar garantie.

Prijzen

Dyson Pure Cool luchtreinigingsventilator voor op tafel heeft een adviesverkoopprijs van 549 euro en is verkrijgbaar in de kleuren wit/zilver en zwart/nikkel. De torenvariant van de luchtreinigingsventilator heeft een adviesprijs van 599 euro en komt in de kleuren wit/zilver en zwart/nikkel.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.