Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme EverCam neemt een jaar beelden op zonder opgeladen te hoeven worden

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2018, 11:10 CategorieVeiligheid en beveiliging

Slimme camera’s zijn er genoeg op de markt. Maar lang niet altijd zijn ze zo indrukwekkend als de EverCam, een nieuwe beveiligingscamera van het merk Eufy, die vandaag op Kickstarter gelanceerd is. Momenteel is er bij meer dan 1.000 mensen al zo’n 300.000 dollar opgehaald.

EverCam: draadloos en outdoor

De draadloze camera EverCam is waterbestendig, maakt opnames in Full-HD kwaliteit en werkt ook echt draadloos. Dat betekent dat er geen schroeven nodig zijn om het apparaat aan de muur te bevestigen; dat gaat namelijk met ingebouwde magneten. Daarnaast kan de camera maar liefst 365 dagen werken op één lading.

Dat kan dankzij de 13.400 mAh-batterij die ingebouwd is. Dat is – om maar wat te noemen – veel meer dan de gemiddelde high-end smartphone, die maximaal een 4.000 mAh-batterij heeft. De EverCam kan zo lang meegaan, vooral omdat deze een extreme low-power modus heeft waar hij in staat, tenzij er beweging gedetecteerd is. Via wifi worden beelden vervolgens naar de Eufy-app gezet.

Via die app kan je beelden live bekijken, maar het is ook mogelijk ze naar de cloud over te zetten. Tegelijk kan je er nog voor kiezen beelden op te laten slaan op een meegeleverde microSD-kaart met een capaciteit van zestien gigabyte. Voor de zekerheid wordt die kaart versleuteld met AES 128-bit encryptie, en kan deze alleen bekeken worden als je hem in het basisstation plaatst en dat verbindt met je mobiel of computer.

Kunstmatige intelligentie

Dankzij kunstmatige intelligentie weet de EverCam precies wat hij ziet. Zo kan hij na verloop van tijd bekende gezichten herkennen (en weet hij daardoor wanneer een alarm ook echt nodig is) en kan de camera onderscheid maken tussen mensen en dieren. Een ingebouwde infraroodcamera voorkomt verder dat de camera gaat draaien als er bijvoorbeeld wat blaadjes langs dwarrelen.

Als je een enkele camera koopt, moet je in de Verenigde Staten 299 dollar (omgerekend 240 euro) betalen. Twee camera’s kosten 499 dollar, ofwel 403 euro. Dat is ongeveer hetzelfde als de Nest camera van Google. De lancering vindt in september plaats.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.