Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Facebook werkt aan eigen processors voor slimme speakers en meer’

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2018, 10:21 CategorieAlgemeen

Facebook zou op dit moment werken aan een team dat verantwoordelijk zal zijn voor het ontwikkelen van eigen processors, voor onder meer slimme speakers (die al dan niet zijn uitgesteld). Zodoende wil het bedrijf minder afhankelijk worden van grote chipfabrikanten als Qualcomm en Intel.

Facebook werkt aan eigen processors – gerucht

Bloomberg meldt dat Facebook momenteel een team samenstelt voor de ontwikkeling van eigen processors, voor onder meer slimme speakers. De redactie berust dit verhaal op mensen die bekend zijn met de situatie, evenals openstaande vacatures waar dat uit kan worden opgemaakt. Zo is het sociale netwerk op zoek naar “a manager to build an end-to-end SoC/ASIC, firmware and driver development organization”. Hieruit kan verder worden opgemaakt dat de ontwikkeling nog niet in een ver gevorderd stadium zijn.

Naast slimme speakers zou Facebook de processors kunnen gebruiken voor het aansturen van software op basis van kunstmatige intelligentie en datacenters. Maar andersoortige hardware is niet uitgesloten. Zo lanceert het bedrijf volgende maand de Oculus Go, een zelfstandige virtualrealitybril. Die bril wordt aangedreven door een chip van Qualcomm, maar dat hoeft dan niet in de toekomst. Daarnaast wordt er wederom herhaald dat er wordt gewerkt aan slimme speakers, maar die zouden zijn uitgesteld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.