Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Met de Google AIY kits maak je een eigen slimme speaker of camera

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2018, 11:34 CategorieAlgemeen

Google heeft een product uitgebracht voor de fanatieke doe-het-zelvers onder ons. Het Amerikaanse bedrijf komt met AIY Projects waarmee je zelf een slimme camera of slimme speaker met de Google Assistant kunt maken.

Google AIY Projects

Google’s AIY Projects staat voor een combinatie van DIY (Do It Yourself) en AI (Artificial Intelligence). Er zijn twee varianten; een waarmee je een slimme camera kunt maken die objecten kan herkennen en een waarmee je een slimme speaker met de Google Assistant spraakassistent kunt maken.

De pakketten bestaan uit een Raspberry Pi, diverse accessoires, software en het benodigde karton voor de behuizing. Een meegeleverde en reeds vooraf geïnstalleerde SD-kaart moet het eenvoudig maken om aan de slag te gaan. Daarnaast heeft Google een bijbehorende AIY-app ontwikkeld waarmee het apparaat draadloos ingesteld en geconfigureerd kan worden.

Google wil op deze manier ‘machine learning’, oftewel AI, toegankelijker maken voor de consument. Naast het feit dat je diverse modules voor de Vision Kit kunt downloaden, heeft Google ook TensorFlow.js uitgebracht. Dit is een browser-based versie van TensorFlow, Google’s machine learning framework.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Vision Kit en Voice Kit van Google worden in de VS verkocht voor respectievelijk 89,99 dollar en 49,99 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.