Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Huawei werkt aan persoonlijke assistent met ‘emotionele interacties’

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2018, 9:27 CategorieSoftware en apps

Huawei heeft in een interview gezegd dat het bedrijf werkt aan een persoonlijke assistent die in staat zal zijn persoonlijke interacties te geven. Het bedrijf heeft zich schijnbaar laten inspireren door de film Her, waar een man een relatie krijgt met een intelligente stemassistent.

Stemassistent Huawei krijgt ‘emotionele interacties’

Apple heeft Siri, Microsoft heeft Cortana, Google heeft de Assistant, Samsung heeft Bixby, LG doet iets met ThinQ en Huawei heeft ook zijn eigen stemassistent en kunstmatige intelligentie in apparaten gebouwd, maar alleen nog in China. Nu werkt het bedrijf alweer aan een nieuwe versie van die assistent, die mogelijk ook naar andere werelddelen komt. Deze assistent moet worden voorzien van emotionele interacties, zegt onderdirecteur van softwareontwikkelaar bij het bedrijf, Felix Zhang, in een interview met CNBC.

We want to provide emotional interactions. We think that, in the future, all our end users wish [that] they can interact with the system in the emotional mode. This is the direction we see in the long run.

Het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van deze stemassistent, heeft zich schijnbaar laten inspireren door de film Her. In die film gaat een (soms eenzame) man een relatie aan met een virtuele assistent, die in staat is ‘emotioneel’ en ‘gevoelig’ te reageren. Huawei wil een soortgelijke kunstmatige intelligentie ontwikkelen, om het gesprek gaande te houden. Die gesprekken moeten dan zo lang als mogelijk doorgaan, zodat de gebruiker zich ‘niet alleen hoeft te voelen’. De vraag is echter of er vraag is naar een dergelijke assistent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.