Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

IKEA TRÅDFRI-lampen werken vanaf nu met Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2018, 16:07 CategorieVerlichting

De TRÅDFRI-lampen van IKEA zijn één van de goedkoopste slimme lampen op de markt. In eerste instantie kon je deze lampen enkel bedienen met de TRÅDFRI-app voor Android en iOS. Eind vorig jaar was daar de ondersteuning voor Apple HomeKit en Alexa, maar gebruikers moest blijven wachten op een integratie met Google Home. Aan dit wachten is nu een einde gekomen. Vanaf vandaag is de integratie met Google Home en Assistant beschikbaar.

Om gebruik te maken van deze nieuwe functie dien je eerst de nieuwe update voor de app te downloaden. Er is een update beschikbaar voor de IKEA TRÅDFRI-app met de melding ‘Integratie met Google Assistant voor stembediening van je verlichting met Google-acties’. Download de TRÅDFRI-app en open deze vervolgens. Ga vervolgens naar de instellingen (settings) en dan naar integratie (integrations). Kies hier voor Google Assistant. Vervolgens kun je de IKEA TRÅDFRI toevoegen in de Google Home-app.

Bedien de IKEA TRÅDFRI-lampen met je stem

Vanaf nu kun je de lampen aan- en uitzetten, de kleuren veranderen of de helderheid aanpassen via Assistant, of dat nu via de smartphone, Home-speakers of andere apparaten is. De Google Home-integratie was een functie waar veel gebruikers lang op hebben moeten wachten. IKEA werd bedolven onder reacties van gebruikers hoe lang ze nog moesten wachten op de ondersteuning voor Google Home, maar aan dit wachten is nu een einde gekomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.