Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Meeste Europeanen zien de smart home als iets voor de toekomst’

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2018, 13:31 CategorieOnderzoeken

Smart home-producten worden steeds populairder. Of het nu gaat om huishoudelijke apparaten, slimme verlichting of de virtuele assistenten. In steeds meer huishoudens vinden we vandaag de dag slimme producten terug om het leven gemakkelijker of veiliger te maken. Het bedrijf D-Link, bekend van onder andere routers, beveiligingscamera’s en andere slimme producten, heeft een onderzoek gehouden onder 7200 mensen in Europa over de smart home. Wat vinden de Europeanen van de smart home?

Het onderzoek laat zien dat het concept nog niet bij iedereen even bekend is. Uit de resultaten blijkt dat 57% denkt dat de smart home nog altijd iets van de toekomst is. Daarnaast gaf 16% aan niet te weten wat een smart home is, 17% gaf aan dat het alleen voor mensen is die bijblijven met moderne technologieën en 12% vindt dat hun eigen huis als ‘smart’ gezien kan worden.

Vraag naar smart home-producten neemt toe

Het onderzoek laat wel zien dat er een toenemende vraag naar slimme producten is. Zo blijkt een kwart van de ondervraagden serieus na te denken over het kopen van de slimme Google Home-speaker. 14% denkt na over het kopen van een Apple HomePod en tevens denkt 14% na over het kopen van Amazon Echo.

D-Link vroeg ook naar de reden waarom mensen een slim product willen kopen. Veiligheid was hierbij de belangrijkste reden, aldus 61%. Ook de mogelijkheid om het huis van afstand te besturen en om geld te besparen staan hoog op het lijstje van de Europeanen.

Het onderzoek liet verder zien dat slimme beveiligingscamera’s en alarmsystemen het meest bekend zijn van alle slimme producten onder de mensen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.