Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Met de Samsung Dual Cook Flex maak je twee gerechten in één keer

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2018, 12:19 CategorieKeuken

Op de internationale keukenbeurs EuroCucina in Milaan heeft Samsung de Samsung Dual Cook Flex-oven onthuld. De Dual Cook Flex is te scheiden in twee afzonderlijke kookgedeeltes, waardoor je meerdere gerechten tegelijkertijd kunt klaarmaken.

Dit is de Samsung Dual Cook Flex

We willen vaak meer doen in dezelfde tijdspanne, en dat is een trend waar bedrijven maar al te graag op inspelen. Zo-ook Samsung, die tijdens een keukenbeurs in Milaan de Samsung Dual Cook Flex heeft onthuld. Dit is een oven die te scheiden is in twee afzonderlijke kookgedeeltes, waardoor je dus twee gerechten (of meer, afhankelijk van de tijd) tegelijkertijd kunt klaarmaken. Mocht je toch liever een traditionele over willen gebruiken, dan kan dat ook. De over beschikt dan over een inhoud van 75 liter.

Met de Dual Cook Flex zet Samsung in op kookgemak en flexibiliteit. Wanneer je twee verschillende dingen bakt (zoals avondeten of de koekjes voor zondagmiddag), dan zal de geur niet overslaan naar het andere gerecht.Ook kun je eenvoudig een deel van de oven gebruiken, bijvoorbeeld omdat je doordeweeks kleinere maaltijden bereidt. Zo bespaar je tijd en energie, want de oven is eerder op temperatuur en het gerecht sneller klaar. In de afzonderlijke ovenzones werk je met verschillende bereidingswijzen, temperaturen en tijdinstellingen.

De zones zijn verdeeld door een uitneembare scheidingswand, terwijl ze allebei een eigen Flexible Door hebben. Het topmodel heeft bovendien als eerste toegang tot het Internet of Things, waarbij de functie Auto Cook veertig voorgeprogrammeerde bereidingswijzen biedt. Ook kun je de oven aansturen wanneer je niet thuis of in de keuken bent. Je verwarmt de oven bijvoorbeeld alvast voor als je nog onderweg bent naar huis, wel zo gemakkelijk. Andere slimme mogelijkheden van de Dual Cook Flex zijn:

  • Cooking Guide: bereidingssuggesties op basis van ingrediënten en soort voedsel dat je invoert.
  • My Recipe houdt je kookgeschiedenis en -aantekeningen bij. Ook kun je foto’s tijdens het koken nemen en ze bewaren als ‘naslagwerk’.
  • Scrapbook: maakt het makkelijk om recepten van internet te bewaren.
  • HomeCare Wizard: houdt de oven in optimale conditie. Zodra er problemen dreigen, stelt de wizard vast wat er is en zorgt voor snelle troubleshooting.

Prijs en beschikbaarheid

In Nederland verschijnen vier varianten van de Samsung Dual Cook Flex met verkoopadviesprijzen vanaf 749 euro. De verschillende Dual Cook Flex-ovens zijn vanaf medio mei verkrijgbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.