Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

AI van Microsoft weet wanneer die een gesprek kan onderbreken

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2018, 9:45 CategorieSoftware en apps

De Chinese chatbot van Microsoft weet wanneer het een goed moment is een gesprek te onderbreken. Dit doet de AI (kunstmatige intelligentie) op het moment dat die de gebruiker lijkt te begrijpen. Zo kan de communicatie tussen mens en AI veel sneller verlopen dan voorheen.

AI van Microsoft kan gesprek onderbeken

Een gesprek met een AI is niet écht een gesprek. Kunstmatige intelligentie is er nu nog op ingesteld dat je eerst een verzoek moet afronden voordat er actie wordt ondernomen, terwijl de meeste mensen vaak niet zo timide zijn. Zij voelen soms goed aan wanneer je een gesprek kunt onderbreken en hoe een gesprek kan worden voortgezet wanneer er een stilte is gevallen. Microsoft wil daar iets aan doen en heeft daarom de Chinese chatbot Xiaolce een update gegeven. De AI kan voortaan al beginnen met praten voordat je klaar bent met spreken.

Xiaolce ‘weet’ dus het goede moment uit te kiezen wanneer een gesprek kan worden onderbroken. Ook kan het proberen te voorspelen wat het volgende is wat je gaat zeggen en kan het een stilte opvullen wanneer die is gevallen in de conversatie. Dit moet ervoor zorgen dat dit soort gesprekken natuurlijker verlopen en moet voorkomen dat je constant hetzelfde stemcommando, een hotword, moet gebruiken om de stemassistent te activeren. De technologie wordt later uitgerold naar andere projecten op basis van kunstmatige intelligentie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.