Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Muziekstreamingdienst Deezer ondersteunt Google Home en Assistant

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2018, 11:58 CategorieSoftware en apps

De muziekstreamingdienst Deezer ondersteunt voortaan ook Google Home, de slimme speaker van Google. Daardoor is de dienst voortaan ook te bedienen met de Google Assistant, de slimme stemassistent van de zoekmachinegigant.

Deezer arriveert op Google Home

De muziekstreamingdienst Deezer heeft bekendgemaakt dat de streamingdienst voortaan ook te gebruiken is op Google Home, de slimme speaker van de zoekmachinegigant. In dit geval betekent het dat Premium+-abonnees hun muziekbediening via de Google Assistant kunnen laten verlopen en je de app dus met je stem kunt bedienen. Zo kun je onder meer om Flow vragen, een afspeellijst die wordt gebaseerd op je persoonlijke luistergewoonten. Ook kun je de dienst bedienen met andere speakers met Assistant aan boord.

Google biedt ondersteuning aan voor achttien verschillende stemmingen en 74 verschillende genres, waardoor je altijd wel een resultaat moet kunnen krijgen. Zo kun je om een chille afspeellijst vragen of alvast om wat muziek om het feestje te kunnen laten beginnen. Ook kun je met je stem muziek op basis van artiesten, albums, afspeellijsten of een specifiek nummer opvragen. Uiteraard werkt dit nu nog alleen in het Engels. Maar later dit jaar moet de Google Assistant ook eindelijk in het Nederlands te gebruiken zijn, zoals het er nu naar uitziet.

 • Delen:

Reacties

 1. Dexter145
  11 april, 2018 om 7:48

  Ik heb helemaal geen Deezer er tussen staan bij Music, alleen Google en Spotyify?

 2. Marijn
  11 november, 2018 om 12:26

  Iemand een idee wanneer dit ook op de NL talige Google Home wordt ondersteund?

 3. Ineke
  25 oktober, 2019 om 9:49

  Ben er achter dat je deezer handmatig kan streamer met Google home mini. Daarna kun je gewoon de commando’s geven zoals volgende nummer

  • marc
   04 december, 2019 om 10:01

   En hoe doe je dat ? Ben benieuwd

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.