Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest brengt slimmere Nest Cam IQ Outdoor naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2018, 8:25 CategorieVeiligheid en beveiliging

In september van vorig jaar werd hij al aangekondigd voor onder meer de Amerikaanse markt, maar vanaf nu is de nieuwe Nest Cam IQ Outdoor ook in Nederland en België verkrijgbaar. De camera biedt diverse slimme functies, waaronder persoonsmeldingen en activiteitsmeldingen. De camera heeft een prijs van 279 euro meegekregen.

Nest Cam IQ Outdoor

In navolging op de Nest Cam IQ Indoor, komt Nest met de Cam IQ Outdoor. De slimme camera biedt een hoge beeldkwaliteit en laat je onder meer weten wanneer een onbekend persoon zich in jouw tuin bevindt. Hij is ook slim genoeg om het verschil te zien tussen een persoon en de kat van de buren, waardoor hij een precieze melding kan afgeven. Wanneer de camera een persoon opmerkt, stuurt hij een persoonsmelding naar je mobiel. De camera zoomt automatisch in en blijft de persoon volgen, zodat je beter ziet wat hij of zij doet. En met een abonnement op Nest Aware kan hij je via een melding laten weten of het een vriend of gezinslid is, of iemand die je niet kent.

Net als de indoorversie is de Nest Cam IQ outdoor voorzien van Supersight dat je met de digitale 4K-sensor, HDR en HD-video (1080p) tot 12x laat inzoomen. Zo krijg je een scherper beeld van een bepaald gebied, bijvoorbeeld je tuin. Hij kan ook automatisch inzoomen op iemand die naar je huis loopt. Je krijgt dan een volgshot in close-up te zien met een breed gezichtsveld van 130°. En als het donker is, wordt het hele gebied gelijkmatig verlicht door de infrarood-leds van Nachtzicht. De Nest Cam IQ outdoor is met zijn IP66-classificatie zeer weerbestendig en robuust genoeg om regen, sneeuw en storm te weerstaan. Ongewenste bezoekers schrik je af met de luidspreker (15 keer zo sterk als die van de Nest Cam Indoor) en de functie Praten en luisteren in HD. Wanneer je via de app praat, gaat de lichtring van de Nest Cam IQ outdoor pulseren om de aandacht van de ongewenste gast naar de camera te trekken. De camera wordt aangesloten op het stopcontact. Videobeelden worden op het apparaat versleuteld via een veilige 128-bits AES-verbinding met TLS/SSL.

Wanneer de Nest Cam IQ outdoor een persoon ziet (in plaats van een huisdier, plant of een schaduw op de muur), kan hij een speciale melding sturen met een ingezoomde foto op maat. De Nest Cam neemt tot 2,6 miljoen frames per dag op in Full HD. De Beeldlijn-algoritmen van de Nest Cam IQ outdoor selecteren de meest relevante beelden. Zo kun je de gebeurtenissen van de dag snel en naadloos bekijken. Beeldlijn spoort ook automatisch belangrijke beelden voor je op en zoomt in op de actie. Je kunt een melding krijgen met een momentopname, zodat je ziet wat er is gebeurd. In de Nest-app heb je drie uur geschiedenis met momentopnamen.

Als je een abonnement neemt op Nest Aware, krijgt de Nest Cam IQ outdoor toegang tot nog meer intelligentie via algoritmen in de cloud. Ook krijg je de beschikking over een continue videogeschiedenis van 5, 10 of 30 dagen vanaf 5 euro per maand. Zo is het mogelijk om specifieke gebieden in het gezichtsveld van de camera te markeren, die je in de gaten wilt houden (zoals je achtertuin). Dit betekent dat je alleen meldingen krijgt wanneer er activiteiten of personen in die gebieden worden waargenomen. En dankzij gezichtsherkenning kan de Nest Cam IQ outdoor mensen herkennen en categoriseren, en bekenden van onbekenden onderscheiden. Zo weet je wanneer je kind thuiskomt van school of een niet-herkende persoon je huis binnenkomt. Bovendien stuurt de Nest Cam IQ outdoor een melding wanneer hij iemand hoort praten of een hond hoort blaffen.

Prijs en beschikbaarheid

De Nest Cam IQ outdoor is nu verkrijgbaar voor een prijs van 379 euro.


€ 326,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 339,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 339,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 269,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 269,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 289,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 239,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 239,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 239,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.