Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Alexa is nu ook een verhaalverteller voor kinderen die met Duplo spelen

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2018, 10:16 CategorieSoftware en apps

Lego heeft een nieuwe skill voor Amazon Alexa vrijgegeven die kinderen kunnen gebruiken wanneer ze bouwen met de blokken van Duplo (de grotere blokken die zijn bedoeld voor jonge kinderen). Alexa kan zo helpen met het vertellen van verschillende verhalen.

Alexa kan verhalen vertellen met Duplo

Niet alleen Amazon wil ervoor zorgen dat Alexa kindervriendelijk wordt. Ook Lego helpt nu mee aan dat imago, met een nieuwe skill voor ouders met kleine kinderen die graag met Duplo spelen (dit zijn die grotere Lego-blokken). De stemassistent kan kinderen, met de leeftijd tussen de twee en vijf jaar, helpen bij het bouwen en ontdekken van de grote bouwstenen. Dat gebeurt door het vertellen van verhalen, die draaien om dieren en voertuigen. Kinderen worden aangemoedigd creatief te zijn met hun bouwwerken.

Helaas is het zo dat deze Alexa Skill momenteel alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar is. Of de skill uiteindelijk ook naar Nederland komt, is vooralsnog niet zeker — maar laat Amazon de stemassistent eerst maar eens Nederlands praten. De De nieuwe mogelijkheid werkt overigens met bestaande Duplo-sets, dus je zou niet eens meteen te hoeven investeren in nieuwe bouwdozen. Uiteraard is dit wel een mooie, nieuwe manier voor Lego om dergelijke, interactieve, bouwdozen te kunnen verkopen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.