Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Apple komt tijdens WWDC met goedkopere Siri-speaker’

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2018, 14:01 CategorieBeeld en geluid

De Apple HomePod is een van de duurste slimme speakers die momenteel verkrijgbaar zijn. Vreemd is dat niet: producten van Apple hebben nu eenmaal vaak premium prijzen. In het geval van de HomePod lijkt de prijs er echter voor gezorgd te hebben dat de verkopen niet zo hoog zijn als Apple gehoopt had. En dus schijnt het tijdens de WWDC 2018 met een goedkopere speaker te komen.

Goedkopere HomePod?

Analist Gene Munster claimt volgens de site 9to5Mac dat Apple tijdens de WWDC een nieuwe speaker lanceert. Het zou gaan om een speaker die het samen met Beats ontwikkeld heeft, die ook voorzien is van slimme assistent Siri. Dat verhaal past binnen eerdere verhalen rond een Beats-speaker van Apple, maar de prijs die Munster noemt ligt hoger dan uit eerdere verhalen leek te blijken.

Voorheen hoorden we namelijk vooral dat de nieuwe speaker rond de 199 dollar zou gaan kosten; volgens Munster komt de prijs echter hoger te liggen. Hij schat dat de HomePod zo’n 250 dollar zal gaan kosten. Of het apparaat er dan uit komt te zien als die premium speaker is niet helemaal duidelijk. Het kan ook zo zijn dat Beats het ontwerp helemaal voor zijn rekening neemt, maar dat het een Siri-product wordt.

Dat laatste lijkt ook wel waarschijnlijker, want Apple zal niet willen dat de verkopen van de HomePod nog lager uitvallen, simpelweg omdat consumenten massaal een goedkoper apparaat aanschaffen. We zullen snel weten hoe het zit, want de WWDC gaat op maandag 4 juni al van start.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.