Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Belsysteem Duplex, van Google, zal zeggen dat mensen met AI bellen

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2018, 10:21 CategorieSoftware en apps

Google heeft deze week een systeem aangekondigd dat automatisch afspraken kan maken namens mensen. Dit systeem, gebaseerd op kunstmatige intelligentie en klinkt aan de telefoon als een mens en daar is nu ethische kritiek op geuit. Google reageert weer op die kritiek met een geruststelling.

Duplex-disclaimer: u belt met een AI

Google kondigde deze week Duplex aan, een systeem gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI) dat klinkt als een mens. Niet lang daarna kreeg de zoekmachinegigant kritiek te verduren, omdat er wel degelijk ethische dilemma’s zouden bestaan. Google reageert nu op die dilemma’s door te zeggen dat het systeem een ingebouwde disclaimer heeft en de persoon aan de andere kan van de lijn laat weten dat diegene spreekt met een AI. In een statement, tegenover The Verge, laat een vertegenwoordiger het volgende weten.

We understand and value the discussion around Google Duplex — as we’ve said from the beginning, transparency in the technology is important. We are designing this feature with disclosure built-in, and we’ll make sure the system is appropriately identified. What we showed at I/O was an early technology demo, and we look forward to incorporating feedback as we develop this into a product.

Dat gezegd hebbende: Duplex is op moment van schrijven nog geen consumentenproducten en het is vooralsnog onduidelijk in welke vorm de AI wordt geïntroduceerd. De demo die Sundar Pichai, CEO van Google, tijdens de Google I/O-presentatie gaf, was een vooraf opgenomen telefoongesprek (dus geen live demo). In die demo werd duidelijk dat het moeilijk is de AI van een echt mens te onderscheiden, omdat de AI ook woorden als uh en uhm gebruikt tussen andere woorden door. Het maakt het systeem bijna levensecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.