Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Elgato Eve Aqua maakt je tuinsproeier een slim apparaat

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2018, 10:44 CategorieTuin en terras

Vind je het een gedoe om elke dag de sproeiers aan te zetten? Dan is de nieuwe HomeKit-accessoire van Elgato wellicht iets voor jou. Het product heet de Eve Aqua en is een klein doosje dat je aan de kraan buiten kan hangen. Met behulp van het product, dat eerst in de Verenigde Staten te koop zal zijn, kan je vervolgens van een afstandje de buitenkraan inschakelen.

Elgado Eve Aqua

In basis doet de Eve Aqua maar één ding: het in- en uitschakelen van de kraan. Verder gaat de functionaliteit niet; zo kan je de waterkracht niet veranderen. Maar met behulp van een app die aan het apparaatje verbonden is, kan je niet alleen de sproeier van een afstandje in- en uitschakelen. Ook is het mogelijk om schema’s voor de sproeiers in te plannen.

Het systeem is dus vrij eenvoudig; je hangt de Aqua aan een sproeier en stelt vervolgens een schema in. Met behulp van dat schema neem je jezelf dus weer wat werk uit handen. Het is overigens extra handig als je bijvoorbeeld een weekje op vakantie gaat: de plantjes krijgen dan gewoon automatisch water.

Net als alle Eve-producten van Elgato, kan de Aqua ook verbonden worden met Apple’s smarthome-systeem HomeKit. Dat betekent dat het gebruikt kan worden via slimme assistent Siri en via de Apple Home-app. Het is ook eenvoudig om de app te synchroniseren met andere HomeKit-gadgets.

De accessoire is in de Verenigde Staten vanaf 25 juni te koop. Het apparaat kost daar honderd dollar, omgerekend 86 euro. Hoeveel de Eve Aqua zal kosten als die eenmaal in de Nederlandse winkel ligt, hangt echter ook af van importheffingen en belastingen.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.