Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Facebook brengt slimme speaker eerst buiten de VS uit’

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2018, 9:33 CategorieBeeld en geluid

Zoals het er nu naar uitziet zal Facebook zijn slimme speaker eerst gaan uitbrengen buiten de Verenigde Staten, omdat het bedrijf wil voorkomen dat het nog verder onder een vergrootglas wordt gelegd in dat land vanwege het privacyschandaal omtrent Cambridge Analytica.

Slimme speaker van Facebook komt eerst internationaal uit

Naar verluidt brengt Facebook zijn slimme speaker eerst internationaal uit en dus niet in de Verenigde Staten. Dat zou komen door het privacyschandaal rondom Cambridge Analytica en het idee dat het bedrijf niet nog verder onder het vergrootglas wordt gelegd, schrijft CNBC. Hierdoor zou het sociale netwerk toch kunnen inlopen op Google en Amazon, die al jaren een voorsprong hebben, terwijl het voorlopig verdere onderzoeken probeert te voorkomen. Twee vliegen in één klap, zal waarschijnlijk het idee zijn geweest.

Verder meldt CNBC dat de slimme speaker van Facebook gebruik gaan maken van de assistent M, die eerder werd geïntroduceerd en Messenger en er later weer uitgehaald werd. Waarschijnlijk wordt de assistent wel op een andere manier gebruikt: in Messenger kon je de assistent op basis van tekst gebruiken, maar dat werkt natuurlijk minder handig op een speaker met een groot touchscreen aan boord. Wanneer de twee slimme speakers worden aangekondigd, is op moment van schrijven helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.