Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant krijgt ondersteuning voor airconditioners en meer

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2018, 9:21 CategorieSoftware en apps

Google heeft bekendgemaakt dat de Google Assistant voortaan ondersteuning aanbiedt voor een grote groep andere apparaten. Zo kun je apparaten als de airconditioner of de luchtreiniger bedienen met stemcommando’s. Maar daar blijft het niet bij. Overigens betreft het native ondersteuning en geen achteraf toegevoegde ondersteuning.

Google Assistant naar meer apparaten

Middels de Google Assistant kun je al een groot aantal apparaten aansturen met je stem, en daar komen nu nog eens zeven soorten devices bij. Het gaat om native ondersteuning, dus geen oplossing die achteraf is ingebouwd door de fabrikant van zo’n apparaat. De apparaten zijn luchtreinigers, airconditioners, koffiezetapparaten, ventilators, waterkokers, ovens en sproei-installaties. Elk apparaat heeft zo zijn eigen instellingen en de Assistant gaat ontzettend veel ondersteunen. Zo kun je de snelheid van de ventilator aanpassen.

Sproei-installaties kunnen dan bijvoorbeeld weer alleen aan- en uitgezet worden. Voorheen was het al wel mogelijk bepaalde apparaten zonder native ondersteuning aan te passen, maar die oplossing was niet altijd perfect en werkte dus niet zoals je verwacht dat het mag werken. Nu de Google Assistant meer apparaten ondersteunt, wordt de stemassistent nog nuttiger in huis. Ook staat Google sterker tegenover Alexa van Amazon, helemaal als je ook de eerder aangekondigde veranderingen meeneemt in die vergelijking.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.