Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Wifi laat zien welke apparaten een slechte wifi-verbinding hebben

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2018, 9:10 CategorieThuisnetwerk

Google rolt momenteel een update uit voor Google Wifi, het mesh wifi-systeem van het bedrijf. De update maakt het voor gebruikers inzichtelijk welke apparaten moeite hebben met de netwerkverbinding. Ook kun je natuurlijk zien welke apparaat daar geen moeite mee hebben.

Download de update voor Google Wifi

Google is nu bezig met het uitrollen van een update voor Google Wifi. Dat is het mesh wifi-systeem van de zoekmachinegigant, dat kan helpen bij het verspreiden van de wifi in huis. De update maakt het straks mogelijk dat je precies kunt achterhalen welke apparaten in huis goed of slecht zijn verbonden met het uitgebreide netwerk. In feite zul je voor elk apparaat in huis een speedtest kunnen doen, waardoor je dus kunt achterhalen hoe het met de internetsnelheid zit. Zijn er problemen? Dan kun je daarop inspelen.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het apparaat in kwestie dichterbij de puck van Google Wifi te plaatsen (maar je kunt de router misschien ook dichterbij het apparaat plaatsen, want het systeem is best flexibel). Uiteraard kun je er ook voor kiezen op het apparaat zelf te kijken hoe het met de internetverbinding zit. Maar om nu constant de spelcomputers, laptops, televisies, smartphones, tablets, et cetera aan te zetten om te zien hoe het met het internet zit, is een beetje overdreven. Deze oplossing is veel handiger — en sneller.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.