Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

JBL en Google presenteren soundbar met Android TV en Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2018, 9:43 CategorieBeeld en geluid

Google en JBL hebben een nieuwe soundbar gepresenteerd: de JBL Link Bar. Deze brede speaker voor onder de televisie is voorzien van Android TV en de Google Assistant. Bovendien kan de bar dienen als een audiohub voor in de woonkamer.

JBL Link Bar: soundbar van Google en JBL

Google en JBL hebben een hybride apparaten gepresenteerd dat een settopbox combineert met een soundbar: de JBL Link Bar. Daarnaast werkt dit nieuwe product ook als een audiohub voor je woonkamer. De brede speaker draait op Android TV en is voorzien van de Google Assistant, zodat je met je stem dingen kunt bedienen en opzoeken. Google zet deze speaker neer als een eerste in z’n soort, dat beschikt over de Assistant en Android TV. Dat doet vermoeden dat we in de toekomst meer van dit soort hybride soundbars gaan zien.

Naast het feit dat je het ‘Hey Google’-commando kunt gebruiken voor allerlei zaken, kun je de soundbar ook gebruiken voor het beluisteren van muziek, zonder dat de tv daarvoor aan hoeft te staan. Op moment van schrijven is er nog niets bekend over prijs en beschikbaarheid en weten we ook niet of deze brede speaker naar Nederland komt. De Google Assistant werkt vooralsnog niet in het Nederlands, maar daar wordt nu wel hard aan gewerkt. Laten we hopen dat de Assistant klaar is voor Nederland wanneer deze bar op de markt verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.