Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Lux Konoz is de eerste slimme thermostaat die Zigbee 3.0 ondersteunt

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2018, 10:07 CategorieEnergie

De Lux Konoz, een slimme thermostaat voor in huis, is de eerste in zijn soort die Zigbee 3.0 ondersteunt. Zigbee 3.0 is de nieuwste versie van het smarthomeprotocol dat verschillende producten in huis kan laten communiceren met elkaar.

Lux Konoz ondersteunt Zigbee 3.0

Wellicht heb je al eens van Zigbee gehoord. Het is een smarthomeprotocol dat verschillende soorten producten in huis met elkaar kan laten communiceren. Een probleem met Zigbee is dat er verschillende profielen binnen het protocol bestaan, waardoor het niet altijd gegarandeerd kan worden dat alles met elkaar kan praten in huis. Zigbee 3.0 is de nieuwste versie van deze standaard. Alle apparaten met de 3.0-versie aan boord, kunnen met elkaar communiceren: ook wanneer er nog een oudere versie gebruikt wordt ergens.

Fabrikant Lux heeft nu bekendgemaakt dat de nieuwe slimme thermostaat Lux Konoz Smart Hub Thermostat Zigbee 3.0 ondersteunt. Deze thermostaat is bijna identiek aan de vorige variant, op wat uiterlijke aanpassen na. Zo kunnen gebruikers nu de faceplate (de voorkant) verwisselen. Verder is het mogelijk voor meerdere mensen geofencing in te schakelen. Met die optie kunnen apparaten automatisch uitgaan wanneer een bepaalde telefoon uit huis is en aangaan wanneer die telefoon weer wordt gezien. Dat gebeurt op basis van locatie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.