Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft koopt AI-bedrijf om Cortana te kunnen verbeteren

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2018, 12:34 CategorieSoftware en apps

Microsoft heeft een bedrijf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie overgenomen, zodat Cortana, en bijbehorende bots en applicaties, menselijker kan worden gemaakt. Het overgenomen bedrijf is gespecialiseerd in het natuurlijker maken van kunstmatige intelligentie. Microsoft loopt achter op de concurrentie op dit moment.

Microsoft wil Cortana ‘menselijker maken’

Microsoft neemt Semantic Machines over, een startup gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, om Cortana en bijbehorende bots menselijk te laten reageren en klinken. Semantic Machines is opgericht in 2014 met het idee kunstmatige intelligentie menselijker te maken door middel van machine learning. Onder meer Apples voormalige spraakwetenschapper Larry Gillick is verbonden aan de startup. Met de overname wil Microsoft de grenzen opzoeken met wat mogelijk is met de natuurlijke taalinterfaces voor kunstmatige intelligentie.

Naast de boost voor Cortana, zal ook het Azure-platform van Microsoft, waar 300.000 ontwikkelaars gebruik van maken, worden verbeterd. De stemassistent is al voorzien van een menselijke stem. Bovendien werkt het bedrijf uit Redmond nou samen met gameontwikkelaar 343 Industries om de AI een menselijk gezicht te geven (ze lijkt op stemactrice Jen Taylor). Er is dus al een hoop werk verzet, maar Microsoft is er nog lang niet. Google en Amazon doen het veel beter op de markt voor stemassistenten en slimme speakers, blijkt uit nieuwe data.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.