Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear raadt Arlo-gebruikers aan hun wachtwoord te veranderen

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2018, 10:27 CategorieVeiligheid en beveiliging

Netgear heeft dit weekend via zijn eigen forum Arlo-gebruikers aangeraden hun wachtwoorden aan te passen, omdat er een mogelijke beveiligingsdreiging is. Volgens het bedrijf is er geen sprake van een hack en zijn kwaadwillende op een andere manier aan benodigde gegevens gekomen.

Verander je wachtwoord op je Netgear Arlo-apparaat

Op het forum van Netgear heeft het bedrijf dit weekend zelf een bericht geplaatst met de mededeling dat Arlo-gebruikers er goed aan doen hun wachtwoorden aan te passen. In het bericht wordt geschreven dat het bericht onlangs verdachte activiteiten heeft gesignaleerd die mogelijk impact heeft op alle Arlo-gebruikers. Kwaadwillenden proberen nu binnen te komen in andermans accounts met inloggegevens die elders verkregen lijken te zijn. Op moment van schrijven er is geen reden om te denken dat er hackers actief zijn.

We have recently observed suspicious activity potentially impacting Arlo accounts. We take the privacy and security of your account and personal information very seriously and have initiated an investigation into the suspicious activity. From our initial investigation, it appears that attackers may be using credentials obtained from an unknown third-party in an attempt to gain unauthorized access to Arlo accounts. At this stage, we have no reason to believe our own systems have been impacted.

Je kunt je wachtwoord aanpassen door naar je profiel te gaan onder instellingen. Mocht je een wachtwoordmanager gebruiker (kunnen we aanbevelen), dan moet je niet vergeten daar het wachtwoord te updaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.