Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Radiant-lader vult je stopcontact aan met draadloos laadpunt

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2018, 10:03 CategorieAccessoires

Draadloze laders zijn goedkoper dan ooit, waarmee het eenvoudig is om overal in huis laadplekken te plaatsen. Nu wordt het zelfs mogelijk om ze in je muur te plaatsen. Dat is in elk geval de visie van Legrand, dat daarvoor de Radiant-lader lanceert. Die is ontworpen om je gewone stopcontact te vervangen met een lader die de Qi-standaard ondersteunt.

De Radiant-lader

De Radiant-lader wordt verkocht in een pakket dat zeventig dollar (omgerekend zo’n 59 euro, al moeten daar nog allerlei belastingen en heffingen bijgeteld worden) kost. Daarvoor krijg je als gebruiker niet alleen een draadloos laadpunt, maar ook een extra set uitgangen, waaronder een USB-ingang en twee stopcontacten.

De Radiant-lader is vrij handig voor mensen die geen telefoonlader bij de hand hebben. Zij hoeven immers alleen nog maar hun telefoon tegen het draadloze laadpunt te plaatsen. Mits hun toestel dat ondersteunt natuurlijk. Het systeem van Radiant levert overigens vijftien watt aan stroom; bij telefoons als de iPhone 8 en de iPhone X zou daarvan 7,5 watt doorgezet worden bij het opladen. Android-toestellen accepteren meer laadcapaciteit.

Vooralsnog is de Radiant-lader nog niet in Nederland verkrijgbaar. Vanaf welk moment dat wel het geval zal zijn is nog niet bekend. Mocht daar verandering in komen, lees je dat uiteraard het eerst hier!

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.