Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Review: EZVIZ Husky Air – een uitgebreide buitencamera

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2018, 8:48 CategorieReviews

De EZVIZ Husky Air is een beveiligingscamera bedoeld voor buiten en beschikt daarom over speciale eigenschappen die je niet snel bij binnencamera’s aantreft. Zo zitten er onder meer twee grote antennes op, zodat de wifi-verbinding goed behouden kan worden.

Steeds vaker tref je aan de buitenkant van huizen een beveiligingscamera aan. Het kan worden aanbevolen om de veiligheid te vergroten, maar je kunt zo’n camera ook inzetten in een juridisch geschil tussen jou en je buren. Wat je reden ook voor zo’n camera is: als je er dan eentje koopt en installeert, wat toch even wat werk kost, dan kun je maar beter meteen een goede variant halen. Voor 129,99 euro haal je nu de EZVIZ Husky Air in huis. Daarmee zit de prijs in elk geval onder die van de Nest Cam Outdoor-camera.

EZVIZ Husky Air – design, inhoud en specs

In de doos van de EZVIZ zit in principe alles dat je nodig hebt voor de installatie van de beveiligingscamera. Zo heeft de fabrikant er zelfs aan gedacht schroeven en pluggen in de muur mee te leveren en dat is hartstikke fijn. Zo kun je namelijk meteen aan de slag, zonder eerst nog ergens schroeven vandaan te hoeven toveren. Ook is er een opstartgids en natuurlijk een stekkerdraad meegeleverd, maar ook hier, net zoals bij de EZVIZ Mini Pano, missen we een micro-sd-kaartje. Dat heb je wel nodig om de beelden te kunnen opslaan.

Daar waar veel buitencamera’s er ongeveer hetzelfde uitzien (grijs, rechthoekig en over het algemeen professioneel ogend), kiest EZVIZ voor een andere route. Dat deed het bedrijf in het verleden ook al voor de buitencamera’s, dus we zijn blij om te zien dat die weg opnieuw wordt ingeslagen. In plaats van een blok aan je muur te hangen, hang je nu een bolvormig object op en dat oogt net even wat prettiger voor het oog. Er zitten twee antennes aan, voor goed wifi, en de resetknop en micro-sd-kaartsleuf zitten achter een afgeschermd klepje.

Het apparaat beschikt verder over een aantal handige specificaties. Zo is er een infraroodfilter en kun je dus ook ’s nachts zien wat er gebeurt (tot dertig meter afstand). De beelden worden gemaakt met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en worden over het internet naar een slim apparaat verzonden. Dat kan draadloos en ook bedraad; draadloos alleen over een 2.4 GHz-verbinding. Dat is jammer, aangezien die frequentie best vol is. Zeker in een woonwijk, daarom was het prettig geweest als ook de 5 GHz-verbinding beschikbaar zou zijn.

Verder beschikt de EZVIZ Husky Air over een microfoon en een kleine speaker, waardoor je met iemand aan de andere kant van de camera kunt communiceren. Ook is er een flitslicht en kan er een harde sirene afgaan als er een indringer is. De Husky Air is ook bestand tegen water en stof, dankzij het IP66-certificaat, en kan allerlei temperaturen hebben. Dat gaat van min dertig tot plus zestig en gelukkig valt Nederland binnen die schaal. Een compleet overzicht van alle belangrijke specs vind je op de website van EZVIZ (.pdf).

EZVIZ Husky Air – installatie

De installatie van een buitencamera kan over het algemeen voor wat gedoe zorgen. Je moet een goede plek uitkiezen waar iemand niet zomaar bij kan komen, terwijl je ook rekening moet houden met de internetverbinding (al dan niet met draad) en stekker. Helaas wordt de EZVIZ Husky Air geleverd met een redelijk korte stekkerdraad, waardoor je al snel een verlengsnoer zult opzoeken. Tenzij je natuurlijk buiten, op de plek waar je de camera op wil hangen, een wandcontactdoos hebt. Maar dat komt in veel gevallen niet voor.

Je zult dus, hoogstwaarschijnlijk, een gat in de muur moeten boren om het draad netjes weg te werken. Dat vergt wat tijd en moeite, maar dat is wel inherent aan het plaatsen van zo’n camera (tenzij je een andere creatieve oplossing weet). Dit is geen negatief aspect van de EZVIZ Husky Air, maar meer een algemeen punt waar je rekening mee moet houden wanneer je zo’n camera overweegt. Het plaatsen van een binnencamera gaat veel sneller. Wat dat betreft is de installatie van die twee soorten camera’s niet te vergelijken.

EZVIZ levert gelukkig wel een sterke constructie onder de camera. De voet en het scharnier waarmee je de camera plaatst, voelen en ogen stevig aan en krijg je ook echt niet gemakkelijk los — mocht iemand alsnog bij de camera komen. Het draad is relatief netjes weg te werken door het gat in de voet van de camera; dat gat kun je ook mooi gebruiken om te voorkomen dat je niet per ongeluk een schroef in het draad boort. Kortom: de fabrikant heeft aan allerlei dingen gedacht, behalve dus aan de lengte van de stroomkabel.

Voordat je echter bedenkt waar je de camera wil ophangen, heb je een extra paar handen nodig om te bekijken wat nou de beste kijkhoek is. Dit is dus een taak voor twee personen: de één houdt de camera vast, terwijl de andere in de app kijkt hoe het beeld is. Voordat je dit echter kunt doen, dien je de camera te registreren binnen de applicatie. Dat doe je simpelweg door de stappen op te volgen in het meegeleverde instructieboekje. Je drukt op ‘camera toevoegen’, scant de qr-code op de basis en kunt vrijwel meteen beginnen met filmen.

Als de camera eenmaal hangt en is ingesteld, kun je nog naar de hoek kijken. Het balletje waarmee je de hoek kunt vastklikken, voelt een beetje losjes aan, waardoor je misschien niet de perfecte hoek kunt pakken die je zou willen hebben. Gelukkig is het niet zo dat de camera slap naar beneden hangt, want je kunt hem wel degelijk in een specifieke hoek zetten, maar bepaalde hoeken kunnen niet. Daardoor is de camera te zwaar, is ons idee. Maar het kan ook zijn dat we heel vaak de hoek hebben aangepast; het is iets om rekening mee te houden.

EZVIZ Husky Air – app

EZVIZ gebruikt één app voor zijn camera’s. Deze app biedt behoorlijk wat mogelijkheden aan, maar kan, zeker in het begin, een beetje onoverzichtelijk aanvoelen. Je moet soms goed zoeken, wil je iets vinden. En dat kan te maken hebben met het feit dat je op drie verschillende plekken allerlei belangrijke instellingen aantreft. Echter, wanneer je meerdere camera’s van dezelfde fabrikant hebt geïnstalleerd en in gebruik hebt, dan lijkt de indeling wel logisch. Want sommige dingen gelden voor alle camera’s.

Wil je echter alleen de instellingen veranderen van de EZVIZ Husky Air, dan open je de camera door in het eerste venster van de app de camera te selecteren. Rechts bovenin tref je een tandwielicoon aan en daar kun je het één en ander veranderen. Mocht je echter snel wat dingen willen aanpassen, dan kun je dat doen door op de knoppen onder het (livestream) scherm te tappen. De camera in slaapstand zetten gaat echter niet zo vlot: daarvoor moet je even in de instellingen duiken van de camera die je tijdelijk wil uitschakelen.

In het instellingenmenu van de gebruikte camera staan alle opties wel overzichtelijk in beeld, met hier en daar nog een extra uitleg voor functies die misschien niet zo voor zich spreken. Wat is bijvoorbeeld IR-licht? Wat wordt er bedoeld met Audio? De app legt het met enkele woorden uit, waardoor je vrijwel altijd weet wat je precies aan het doen bent. Wil je naar je meldingen gaan, dan moet je weer uit het menu van de camera en teruggaan naar het overzicht. Daar treft je dan de meldingen, video’s en foto’s aan van de beveiligingscamera.

EZVIZ Husky Air – in gebruik

Voor buitencamera’s is het ook altijd lastig om een bepaalde gebied wel of niet mee te nemen in de bewaking. Het komt dus dikwijls voor dat je notificaties krijgt van bewegingen op het moment dat er simpelweg niets aan de hand is. Wel is het mogelijk de gevoeligheid van de bewegingssensor aan te passen, van nul tot en met zes. Daarmee voorkom je al een aantal onnodige notificaties, maar de vraag is dan of je ook niet dingen gaat missen die wel van belang zijn. Blijf dus, zeker in het begin, experimenteren met die bewegingssensor.

Handig om te weten: als je een laag getal instelt, dan is het kijkveld van de camera breed. Het hogere getal geeft aan dat je te maken hebt met een smaller gebied. Mocht je toch nog steeds te veel notificaties krijgen, omdat je bijvoorbeeld aan een drukke straat woont, dan kun je notificaties tijdelijk uitschakelen (of natuurlijk de camera in slaapstand zetten), waardoor je in die periode helemaal geen notificaties ontvangt. Verder is het fijn dat je het beeld van de camera later nog kunt omdraaien, mocht je hem verkeerd om opgehangen hebben…

Wat verder een zeer handige functie is, is het gebruik van de kijkmodus waarmee je meerdere camerabeelden tegelijkertijd kunt bekijken. Zo hebben wij de EZVIZ Mini Pano ook nog staan (binnen), waardoor we dus in één oogopslag zowel binnen als buiten in de gaten kunnen houden. Door op het beeld van de camera te tappen binnen de app, krijg je dat beeld groter op je scherm te zien. Overigens kun je op de Husky Air ook altijd nog een alarm laten afgaan. Dat gebeurt automatisch, maar kan dus ook handmatig gedaan worden.

EZVIZ Husky Air – abonnement en opslag

In Nederland heb je vooralsnog geen toegang tot een cloudopslagdienst van EZVIZ, maar de communicatieafdeling heeft ons verzekerd dat er nog steeds hard aan gewerkt wordt. Je kunt nu dus geen bestanden opslaan of terugkijken in de cloud, maar dat kan wel in de app. Je doet er dus goed aan te investeren in een micro-sd-kaart (tot 128 GB), maar dat kan nog best een prijzige investering zijn. Er bestaan cameraproducten die wel met een micro-sd-kaart worden geleverd, dus dit is een punt waar je als consument extra alert op moet zijn.

De video’s zijn niet alleen te bekijken op een smartphone of tablet, ook kun je ze op de computer of laptop terugkijken. Daarnaast is het mogelijk de beelden te bekijken op de EZVIZ NVR X3-videorecorder. Het is dus gelukkig niet zo dat er geen opties zijn, maar het kan wel ietwat gemakkelijker door bijvoorbeeld dus een micro-sd-kaart mee te leveren of cloudopties aan te bieden. In de Verenigde Staten biedt het merk die optie wel aan; wij zullen echter nog even moeten wachten tot we toegang krijgen tot dezelfde, betaalde, dienst.

EZVIZ Husky Air – integratie

Daarnaast biedt de fabrikant in de Verenigde Staten ook de Amazon Alexa-integratie aan en kun je de opgenomen beelden terugzien op de Amazon Echo Show. Dat zijn aspecten die officieel dus niet in Nederland werken. Wat gelukkig wel werkt is de integratie met IFTTT. Zo kun je bijvoorbeeld je Wemo-schakelaar laten aangaan wanneer de camera beweging detecteert. Of de slaapmodus automatisch activeren wanneer je thuiskomt. Bovendien is de camera te gebruiken in combinatie met deur- en raamsensoren van dezelfde fabrikant.

EZVIZ Husky Air – conclusie

We missen nog de optie voor de cloudopslagdienst, maar voor de rest levert EZVIZ met de EZVIZ Husky Air een fijne buitencamera af. Of je zo’n cloudopslagdienst nou het geld waard vindt of niet, staat los van het feit dat het fijn is wanneer fabrikanten dat soort mogelijkheden aanbieden. Helemaal wanneer er geen micro-sd-kaart wordt meegeleverd. Dat is misschien wel het grootste nadeel van dit apparaat, aangezien er voor de rest wat kleine dingen zijn die de goede ervaring een beetje in de weg kunnen zitten.

Zo lijkt de bal waarmee de camera in een andere hoek kan worden gedraaid al snel lam te worden en zouden we graag zien dat er een langere stekker wordt meegeleverd. Ook was het nog fijn geweest als we ervoor hadden kunnen kiezen de camera op een 5 GHz-verbinding te gebruiken, omdat die 2,4 GHz-verbinding soms druk kan zijn — en dat kan de kwaliteit van het beeld soms ietwat naar beneden brengen. Verder kun je wat tijd kwijt zijn aan het installatieproces, maar dat heb je nou eenmaal met buitencamera’s.

Echter, met een uitgebreide applicatie (die na een paar keer gebruiken best logisch is ingedeeld), een goede beeldkwaliteit, een sterke internetverbinding (bij ons is de verbinding nooit weggevallen), een uitstekend en veilig design én een complete doosinhoud, kunnen we eigenlijk niets anders dan zeggen dat de EZVIZ Husky Air goed bevallen is. Je kunt meteen aan de slag en je huis aan de buitenkant monitoren, zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken. Deze camera is z’n adviesprijs meer dan waard.

Minpunten

 • Geen meegeleverde sd-kaart
 • Stekkerdraad best kort
 • Geen ondersteuning voor 5 GHz

Pluspunten

 • Scherpe beelden
 • Uitgebreide applicatie
 • Toegankelijk gebruik

Smarthome Magazine
Beoordeling
8.010Wesley Akkermanproduct


€ 89,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 89,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 89,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Japie
  12 mei, 2018 om 12:20

  Leuk review, heb het van de week gekocht voor de actie prijs van 99 euro.
  Wat mij opvalt is dat de WiFi iets tegenvalt maar nog geen uitval en de detectie gevoeligheid is heel hoog waardoor je veel notificaties krijgt. Het instellen hiervan ben ik nog druk mee bezig.
  De App en het apparaat bevallen zeer goed en veel instelling mogelijkheden.
  Tot nu toe zeer tevreden ook omdat ik al wat anders heb gehad wat retour is gegaan.

  Gr. Japie

 2. Jan
  18 juni, 2018 om 10:59

  Als je inzoomt met de husky air wat blijft er dan aan beeldkwaliteit over? Is bijv. een kentekenplaat nog af te lezen?

  • Japie
   18 juni, 2018 om 17:38

   Jan, de beeld kwaliteit is van hoge kwaliteit, ook bij het inzoomen, ook s; nachts duidelijk beeld.
   De App werkt ook goed met veel mogelijkheden.
   De WiFi bereik valt mij een beetje tegen maar zoals al beschreven geen uitval.

   • Henk
    11 oktober, 2019 om 10:50

    Volgens mij kan je via PC ( Studio software ) NIET inzoomen ( alleen beeld vergroten/verkleinen ) en afhankelijk van je monitor . Althans die optie nog niet ontdekt.

 3. Hans
  03 januari, 2019 om 12:22

  Ik heb een vraag is het ook mogelijk dat je op meerdere smartphone’s kan meekijken naar de beelden.

  • Japie
   03 januari, 2019 om 21:55

   Hans,

   Je kan op meerder Smartphones kijken naar de beelden, hier op iPhones en iPad.

 4. P. van Tuinen
  22 april, 2019 om 8:40

  Kunt u mij uitleggen hoe ik op een tweede smartphone kan mee kijken hoe configureer ik dat?

  • Igor
   17 oktober, 2019 om 21:02

   Ik heb ingelogd in nederland om te testen. Ben nu in mijn vskantie huis maar krijg steeds de melding dat de husky apparaat is toegevoegd door andere gebruiker. Wat nu

 5. Japie
  22 april, 2019 om 11:17

  Volgens mij gewoon de App downloaden en dan met de zelfde gegevens inloggen.

  • P. van Tuinen
   24 april, 2019 om 13:46

   Ok dat zal ik proberen, je hoort van mij of dat gaat lukken,

   • Leo
    22 september, 2019 om 19:17

    Je kan via de app ook 4 cameras bekijken

 6. P. van Tuinen
  25 april, 2019 om 8:23

  Japie bedankt klopt precies dus fluitje van een cent maar je moet het wel even weten, dank voor jou aanwijzing.

 7. Dirk
  24 juli, 2019 om 17:22

  Hoe kan ik in realtime naar de beelden kijken als ik niet thuis ben? Werkt dit met een gratis ddns server van ezviz?
  Mijn internet provider (proximus Belgie) geeft geen vast ip adres (tenzij je extra abonnement neemt).

  Andere vraag: krijg je bij bewegingsdetectie héél snel een mailtje binnen, zodat je bijv. direct kan kijken wie er aan de deur staat? En die alarmen met licht en geluid kan je apart activeren/deactiveren?

  Alvast bedankt voor jullie reactie,
  Dirk

  • Henk
   11 oktober, 2019 om 10:57

   Je kijkt gewoon realtime via de app. En je krijgt inderdaad een bericht bij detectie binnen. Je kan het gebied van detectie nauwkeurig in beeld brengen en zo voorkom je minder meldingen en dus alleen jouw bewakingsgebied. De gevoeligheid kan je ook afstellen. Alarm-en lichtsignaal kan je op de app zonodig activeren. Het piepje bij alarmering op de camera kan je via je mobiel uit zetten zodat men niet direct je camera in de gaten heeft. Je krijgt dan wel gewoon een alamgeluid en bericht binnen via je pc. Op pc moet je speciale software downloaden ( EZVIZSTUDIO) via de site van EZVIZ .

 8. Japie
  29 juli, 2019 om 13:12

  Je kan als je de App download altijd live kijken waar je ook bent, de Camera wordt in je eigen netwerk WiFi geplaatst.

  Je krijgt bij elke bewegingsdetectie direct een melding als je dat wilt, Ja je kan apart de audio en licht in en uit schakelen.

  • dirk
   08 augustus, 2019 om 12:02

   Bedankt voor je antwoord. Op basis van je feedback heb ik de camera besteld. Werkt ondertussen enkele dagen.

   Super aankoop! Voldoet aan mijn verwachtingen. Geplaatst aan de voordeur met zicht op voortuintje. Krijg al een alarm/melding op mijn toestellen (idd. meervoud) nog voor er aan de deur aangebeld wordt. Scherpe beelden.

 9. Leo
  22 september, 2019 om 19:16

  Ik heb er 2 met volle tevredenheid, echter het lukt me niet om via mijn laptop te kijken.

  Ik kijk via gsm en tablet, maar zou dit graag ook doen via mijn Laptop.

  Iemand een advies of en hoe dit wel kan?

 10. Ad
  23 september, 2019 om 15:12

  Heb deze 4camers met NVR gekocht maar heb een vraagje. Is het beter om de wifi signaal van de NVR te gebruiken voor de cameras of wat ik nu hele huis gebruik (devolo 1200 wifi)?

 11. RHC
  25 oktober, 2019 om 16:25

  Hartelijk dank voor deze review.
  Is het mogelijk dmv een button op je smartphone om de camera een actie te laten uitvoeren, zoals een deur (via een controller) te laten openen? U noemt zoiets wel bij IFTTT, maar het is mij niet duidelijk of dit standaard acties zijn uit een keuzemenu van de Ezviz, of dat je een willekeurig signaal (5 of 3.3 volt voor microcontroller)kan laten afgeven en dan dus zelf kan bepalen wat je daarmee in actie wil zetten.

 12. YM
  15 november, 2019 om 13:58

  Kan ik deze camera ook binnen hangen naar buiten gericht gebruiken? Ik heb hem nu even binnen staan om te testen, maar als er beweging in de kamer is (nog niet eens voor de camera loopt) piept de camera al. Kun je. dit geluid afzetten? Ik kan mij voorstellen als deze buiten hangt iedereen kijkt waar dat piepje vandaan komt en dan meteen ziet dat er een camera hangt.

  • dirk
   15 november, 2019 om 14:44

   Je kan het geluid instellen: harde toon, zacht, en dempen. Zelfs een knipperend licht bij beweging kan je aan/uit zetten.

   Ikzelf laat de zachte waarschuwingstoon bewust aan. Camera hangt op ong. 10 meter van de straat. Als iemand kort (1 a 2 meter) bij de camera komt krijgt hij/zij een korte pieptoon. Mensen met minder goede bedoelingen zijn dus alvast gewaarschuwd dat ze op beeld staan :-))

  • Japie
   15 november, 2019 om 17:12

   Je kan ook de gevoeligheid instellen en je kan bepaalde hoeken een afrastering instellen.

 13. Henk
  15 november, 2019 om 15:17

  Ik zet geluid uit omdat mensen juist niet weten dat er camera hangt. Aanvullend bewijs dan groter. Je krijgt immers al meldingen op je PC en Smartphone zodat je mee kan kijken en luisteren. Je kan ze alsnog dan weg jagen met sirene en licht. Het hangt ook beetje af van waar camera hangt. Gewenst bezoek wordt anders ook afgeschrikt. Het zijn dus keuzes.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.