Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung brengt Bixby 2.0 ook naar ovens en robotstofzuigers

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2018, 10:52 CategorieSoftware en apps

Samsung heeft tijdens een persconferentie in Zuid-Korea aangekondigd dat stemassistent Bixby 2.0 ook naar ovens en robotstofzuigers komt, vanaf 2020. Zodoende kun je die apparaten voor in je smarthome aansturen met je stem, via de assistent van het bedrijf.

Bixby 2.0 naar ovens en robotstofzuigers

Dat Samsung van plan is stemassistent Bixby breder in te zetten dan alleen smartphones, is geen groot geheim. De persoonlijke assistent is bijvoorbeeld al beschikbaar op koelkasten. Maar daar blijft het niet bij. Ook moet de assistent naar andere slimme producten komen, zoals ovens en robotstofzuigers. Dat schrijft ZDNet, op basis van Koreaanse bronnen. Middels de stemassistent kunnen gebruikers stemcommando’s geven aan hun apparaten die dan vervolgens een handeling verrichten, net zoals bij Google Assistant en Alexa.

Bixby werd voor het eerst geïntroduceerd op de Samsung Galaxy S8 in 2017. Sindsdien probeert Samsung de persoonlijke assistant ook naar andere apparaten te krijgen. Zo kwamen de AI ook al tegen op de Galaxy Note 8 en Galaxy S9, waar de assistent werd voorzien van slimme camerafuncties. Daarnaast kun je de software ook op televisies en koelkasten gebruiken. Heb je veel apparaten van Samsung thuis staan, dan werkt alles natuurlijk prima. De stemassistent moet vanaf 2020 aanwezig zijn op alle slimme apparaten van het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.