Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sonos komt op 6 juni vermoedelijk met slimme speaker

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2018, 19:48 CategorieBeeld en geluid

Het bedrijf Sonos heeft vandaag uitnodigingen naar de pers gestuurd voor een evenement dat het op 6 juni in San Francisco houdt. Uit de uitnodiging blijkt niet waar het evenement precies om draait, maar een duidelijke hint is er wel al.

Slimme speaker Sonos

Op de uitnodiging – die je onderaan dit bericht kan zien staan – zien we een salontafel die vol ligt met afstandsbedieningen van televisies en andere media. Daarnaast staat er een enkele regel tekst: “You’re better than this.” The Verge wijst ons erop dat het bedrijf kortgeleden nog een nieuwe slimme speaker geregistreerd heeft bij de FCC, dus dat het zeer waarschijnlijk daar om zal gaan.

Uit de documenten die toen naar buiten werden gebracht, bleek dat het product voorzien was van een HDMI-ingang en dat er diverse microfoons ingebouwd waren om stembediening mogelijk te maken. Mogelijk zullen meerdere apparaten aan de speaker gekoppeld kunnen worden, zodat je geen afstandsbedieningen meer nodig hebt. Die hdmi-ingang maakt het verder mogelijk om de speaker bijvoorbeeld aan je televisie of aan een ander entertainment-apparaat te koppelen.

In het verleden heeft Sonos al eens beloofd dat het niet alleen zijn apparatuur van Amazon Alexa-ondersteuning zal voorzien, maar ook Google Assistant toe zal voegen. Wellicht wordt die ondersteuning begin volgende maand ook officieel gemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.