Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple laat je je smarthome binnenkort ook met een Mac bedienen

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2018, 10:17 CategorieBediening

Apple heeft gisteren tijdens WWDC 2018 diverse vernieuwingen op het gebied van software aangekondigd, waaronder iOS en tvOS. Ook HomeKit, het smarthome-platform van het bedrijf, ontbrak niet. Het belangrijkste nieuws is dat je jouw smarthome binnenkort ook met een Mac kunt bedienen.

Shortcuts-app

Apple heeft diverse smarthome-updates gepresenteerd tijdens WWDC 2018. Zo komt er een nieuwe app genaamd Shortcuts naar iOS 12. Deze applicatie maakt het mogelijk om speciale zinnen aan te maken waarop Siri een actie kan uitvoeren. Zo kun je de zin “ik ben mijn sleutel kwijt” aanmaken, met als actie dat Siri de Tile bluetooth-accessoire activeert en naar je sleutels zoekt. Binnen de Shortcuts-app kun je alles dat je middels spraakcommando’s bediend samenvoegen.

Woning-app komt naar de Mac

Daarnaast brengt apple de Woning-app naar het nieuwe MacOS besturingssysteem, genaamd Mojave. In de Woning-app zie je een overzicht van alle apparaten en producten in huis die HomeKit ondersteunen. Ook kun je vanuit de app je smarthome bedienen. Tot nu toe was de Woning-app alleen beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

Apple TV

Tot slot heeft Apple aangekondigd dat er plannen zijn om de Apple TV te integreren met beveiligingssystemen en automatiseringssystemen van onder meer Control4, Crestron en Savant. Hierdoor zou je Siri spraakcommando’s kunnen gebruiken (via de afstandsbediening van Control4, Crestron of Savant) om de Apple TV en andere gekoppelde apparaten te bedienen. Momenteel werkt de Apple TV met een klein aantal smarthome-apps, waaronder die van Canary en Nest.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.