Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Arlo Smart laat je camera’s objecten herkennen

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2018, 10:46 CategorieVeiligheid en beveiliging

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Netgear de dienst Arlo Smart presenteerde. Die werd gebouwd met kunstmatige intelligentie en zou nieuwe functies brengen, waaronder kunstmatige intelligentie en slimme notificaties waarmee de ervaring sterk verbeterd zou worden. Vandaag is de dienst eindelijk beschikbaar.

Arlo Smart: de functies

Arlo Smart brengt een hele reeks nieuwe functies met zich mee voor elke Arlo-camera die Netgear uitgebracht heeft. Voor een klein bedrag per maand, zijn de mogelijkheden beschikbaar. Allereerst wordt er personendetectie naar de camera’s gebracht. De Arlo-camera’s leren daarmee onderscheid maken tussen de zaken die in beeld komen. Auto’s, dieren en zelfs een briesje wind konden er soms voor zorgen dat ze aan sloegen. Daar komt nu verandering in.

Binnen Arlo Smart wordt het mogelijk om in te stellen dat je enkel notificaties krijgt als er personen te zien zijn. Tegelijk kan je zogenaamde bewegingszones instellen, die genegeerd moeten worden door de camera’s. Als je buurman langsloopt, wordt dat dus gewoon genegeerd. Tegelijk brengt Arlo een heleboel verschillende notificaties naar je smartphone.

Zo kan je vanuit je vergrendelscherm beelden zien indien dat relevant is. Daardoor hoef je de app niet meer eerst te openen, alvorens je een melding of alarm kan versturen. Ook is het mogelijk om direct 112 te bellen vanuit het vergrendelscherm, als de beelden daar aanleiding toe geven. Deze functie is overigens alleen in de Verenigde Staten beschikbaar en verbindt mensen door met de agent die zich het dichtst bij hun huis bevindt. De integratie van Arlo Smart zou geen invloed moeten hebben op de batterijduur van de camera’s. Het meeste werk wordt namelijk verricht in de cloud.

De kosten van Arlo Smart

De kosten bedragen in de goedkoopste variant 2,99 dollar per maand (omgerekend 2,53 euro). Je kan voor 9,99 dollar per maand (8,46 euro) ook kiezen voor Premier, waarbij tien camera’s ondersteund worden. Of als je tot wel twintig camera’s in en rond je huis hebt hangen, is er voor 14,99 dollar (12,69 euro). de Elite-optie. Overigens zijn alle europrijzen zonder btw en andere heffingen, vermoedelijk zullen ze dus duurder uitvallen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.