Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

AVM presenteert FRITZ!OS 7 met meer wifi- en mesh-functionaliteiten

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2018, 12:23 CategorieThuisnetwerk

AVM presenteert FRITZ!OS 7: een update van het besturingssysteem dat is voorzien van nieuwe wifi-, mesh- en smarthomefunctionaliteiten. Een van die nieuwe functies bestaat uit de integratie van extra FRITZ!Box-modellen met mesh wifi van FRITZ!, waardoor telefoons en smarthometoepassingen nu ook mesh-netwerken ondersteunen.

Dit is FRITZ!OS 7

De FRITZ!Box biedt gebruikers snel internet en mesh-functies in één device. Dat bespaart energie en ruimte en is ook toekomstbestendig dankzij regelmatige updates zoals FRITZ!OS 7. Alle FRITZ!-producten bieden geavanceerde mesh wifi met meerdere toegangspunten (Multi-AP) die naar wens zijn uit te breiden. FRITZ!OS 7 bouwt hierop voort en biedt uitgebreide updates en verbeteringen. Hieronder volgt een overzicht van alles dat het nieuwe besturingssysteem met zich meebrengt, zoals betere wifi-prestaties en meer.

Betere wifi-prestaties

FRITZ!OS 7 ondersteunt wifi-standaarden 11v en 11k voor Band Steering (Idle Steering), waardoor moderne wifi-devices zoals smartphones sneller van frequentieband wisselen – ook bij bestaande verbindingen. De nieuwe functie Zero Wait DFS verkort daarnaast de wachttijd in de 5 GHz-band.

Mesh Reloaded: FRITZ!Box geüpdatet voor wifi, telefoons en smarthometoepassingen

Met FRITZ!OS 7 zijn meerdere FRITZ!Boxen in te zetten als mesh-repeaters en ook andere FRITZ!-modellen kunnen geïntegreerd worden in een mesh-netwerk. Daardoor zijn bovendien telefoons en smarthome devices voor het eerst compatibel met mesh. Door de FRITZ!Boxen als mesh-repeater te gebruiken, zijn daarnaast meer DECT-smarthome-apparaten binnen bereik en dus te gebruiken.

Open FRITZ! Hotspots

De nieuwe FRITZ!OS maakt het creëren en gebruiken van de FRITZ! Hotspot eenvoudiger. Je beslist zelf of de hotspot met een wachtwoord beveiligd wordt of niet. Alle FRITZ!Box-gebruikers – ook kleine ondernemingen – kunnen hun klanten en bezoekers eenvoudige internettoegang bieden zonder toegang tot het thuis- of bedrijfsnetwerk zelf.

Eenvoudige smarthome-instellingen

FRITZ!OS 7 biedt ook de mogelijkheid om smarthometemplates te creëren om meerdere devices te configureren en te bedienen voor verschillende scenario’s. Zo kunnen gebruikers met flexibele of wisselende werktijden verschillende smarthometemplates aanmaken en er eenvoudig tussen wisselen.

Integratie van Home Area Network Functional voor meer smarthome devices

Ook breidt AVM de ondersteuning uit voor het Home Area Network Functional-protocol en de DECT ULE wireless-standaard. Naast de gebruikelijke FRITZ!DECT-producten zijn ook apparaten van andere fabrikanten die de integratie van Home Area Network Functional ondersteunen te gebruiken in combinatie met een FRITZ!Box, zoals muurschakelaars en bewegingssensoren. Hierdoor bedienen gebruikers nog meer functies en applicaties met hun FRITZ!Box, en wordt het nog eenvoudiger om het huis te veranderen in een smarthome.

MyFRITZ!: nieuwe rapporten en meer transparantie

Veel FRITZ!Box-gebruikers maken gebruik van MyFRITZ! voor eenvoudige toegang tot FRITZ!Box-diensten zoals antwoordapparaten, oproeplijsten, FRITZ!NAS- en smart-homefuncties. Gebruikers hebben nu toegang tot hun inloggeschiedenis, inclusief ip-adressen en details over het eindapparaat en beschikbare updates.

Betere prestaties voor FRITZ!NAS

Bij aansluiting van een usb-stick of harde schijf op een FRITZ!Box die is geformatteerd met het NTS-bestandssysteem, zorgt FRITZ!OS 7 voor hogere snelheden bij de gegevensoverdracht.

Sneller internet: FRITZ!Box voor glasvezel

Naast de FRITZ!OS-update, toont AVM dit jaar tijdens de CEBIT-beurs twee krachtige modems voor glasvezel: de FRITZ!Box 5491 en de 5490. Omdat de nieuwe FRITZ!Box 5491 GPON (Gigabit Passive Optical Network) ondersteunt, en de FRITZ!Box 5490 de active point-to-point-technologie AON (Active Optical Network), zijn ze direct aan te sluiten op de meeste glasvezelverbindingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.