Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Elgato heet voortaan Eve en gaat zich focussen op HomeKit-accessoires

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2018, 18:34 CategorieBediening

In een persbericht heeft Elgato bekendgemaakt dat het bedrijf een naamswijziging heeft gekregen. Elgato Systems gaat voortaan door het leven als Eve Systems.

Elgato is op het gebied van smarthome vooral bekend om de Apple HomeKit-accessoires. De laatste jaren bracht het bedrijf al diverse HomeKit-accessoires op de markt onder de naam Eve, zoals de Elgato Eve Button en de Elgato Eve Aqua. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat de naam Elgato helemaal gaat verdwijnen. Voortaan worden de producten onder de naam Eve op de markt gebracht. Het bedrijf gaat de focus nog meer leggen op het ontwikkelen van HomeKit-accessoires.

Naast de HomeKit-producten was Elgato ook actief op de markt van accessoires voor de Mac en op het gebied van gaming. Met name streamers zullen wel eens gehoord hebben van tools als HD60 Pro en 4K60 Pro. De afdeling voor gaming-producten wordt afgestoten door het bedrijf en is gekocht door Corsair. Of ze nog verder gaan met het ontwikkelen van accessoires voor de Mac of dat het bedrijf hiermee zal gaan stoppen is nog niet bekend.

Nieuwe HomeKit-accessoires tijdens IFA

Het bedrijf heeft de aandacht vol op HomeKit-accessoires gelegd. Tijdens de IFA in Berlijn, dat van 31 augustus tot 5 september zal worden gehouden, zal het bedrijf met nieuwe HomeKit-accessoires komen, zo maakten ze bekend in het persbericht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.