Slimme speakers worden niet gebruikt voor bediening slimme apparaten

19 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
GoogleHomeAssistent

Uit onderzoek blijkt dat gebruikers van slimme speakers die speakers niet gebruiken voor het aansturen van slimme apparaten in een smarthome. Slechts zes procent van de ondervraagden gebruikt hun slimme speaker hiervoor; het overgrote merendeel dus helemaal niet.

Onderzoek over slimme speakers in huis

Onderzoeksbureau IHS Markit heeft in maart en april onderzoek uitgevoerd onder 937 eigenaars van slimme speakers wat ze er precies mee doen. Het gaat om mensen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Duitsland en Brazilië. Volgens het bedrijf gebruikt slechts zes procent van alle eigenaars van dergelijke speakers die speakers voor het bedienen van andere slimme apparaten in huis. HomePod/Siri, Google Home/Google Assistant, Microsoft Cortana, Bixby en Amazon Echo/Alexa werden allemaal gebruikt.

De meest populaire functie die wordt gebruikt is vragen naar het weer en het nieuws, gevolgd door basale vragen, muziekbediening of -ontdekking, een bericht versturen, bellen, videobediening en -ontdekking en iets kopen. Er is ook gestemd op ‘geen van deze opties’, maar helaas is niet duidelijk waar de speaker dan wel voor wordt gebruikt. Analist Blake Kozak, werkzaam bij IHS Markit, gelooft erin dat dit echter gaat veranderen en dat mensen in de toekomst slimme speakers vaker gaan gebruiken als bedieningsmiddel.

Controlling smart home devices by voice currently represents only a small fraction of total smart-speaker interactions. However, this category will continue to trend upward as more video-streaming devices come to rely on voice control, as security alarm systems adopt voice control to arm and disarm, and as more builders embed smart devices throughout new homes.

Kozak verwacht dat vooral verzekeringsbedrijven een doorslaggevende factor kunnen zijn, omdat slimme speakers een spin in het web kunnen zijn van slimme apparaten zoals apparaten die kunnen meten of er een waterlek is of algemene beveiligingsapparaten. Verder blijkt uit het onderzoek dat Amazon Alexa de populairste stemassistent is, aangezien veertig procent van de ondervraagden die assistent gebruiken. 23 procent gebruikt de Google Assistant. Siri staat op de derde plek, nog boven Cortana van Microsoft en Bixby van Samsung.

Reacties (0)