Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sonos kondigt Sonos Beam met Amazon Alexa aan

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2018, 18:29 CategorieBeeld en geluid

Dit is de Sonos Beam

Sonos heeft een soundbar gepresenteerd die met vrijwel elke streamingdienst moet kunnen omgaan: de Sonos Beam. Het doel van deze speaker is om een goede geluidservaring aan te bieden, ongeacht de content die je consumeert — van films en tv-programma’s tot muziek en podcasts. De Beam ondersteunt meer dan vijftig muziekservices, Apple AirPlay 2 en in de toekomst meerdere spraakassistenten. Sonos Beam is vanaf 17 juli wereldwijd verkrijgbaar voor een prijs van 449 euro en is nu al te reserveren op de Sonos-website.

Zoals alle Sonos-speakers maakt Beam onderdeel uit van het Sonos home sound system, wat betekent dat eigenaren twee Sonos One-speakers kunnen toevoegen voor surround sound, een Sub voor meer bass of een Beam kunnen integreren in hun Sonos-multiroomopstelling. Bedienen kan als volgt: met de Sonos-app, met apps van derden zoals Spotify, Audible, Pandora en Tidal, met smarthomegadgets zoals muurschakelaars, met bestaande afstandsbedieningen en – in de toekomst – met je stem.

Beam is in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, Australië en binnenkort Frankrijk standaard uitgerust met Amazon Alexa. Beam ondersteunt ook andere spraakassistenten, zodra deze beschikbaar komen op Sonos en zal eigenaren nooit verplichten een specifieke streamingbox of -service te gebruiken. Sonos Beam is afgesteld door een team akoestische ingenieurs dat samenwerkte met toonaangevende geluidsexperts uit de film-, muziek- en televisiewereld. Dat moet resulteren in een ongekende geluidservaring, aldus Sonos.

Beam brengt een verbazingwekkend brede sound voort voor een speaker van zijn formaat. De vier custom elliptische full range-woofers en drie passieve radiatoren geven een diepe warme bass en bieden superieure prestaties in de middenfrequenties, terwijl een enkele tweeter voor kristalheldere dialogen zorgt. Hieronder volgen nog handige eigenschappen op een rijtje:

  • Met zijn slanke ontwerp en compacte formaat is de veelzijdige Beam ontworpen om op dressoirs of onder tv’s te passen die aan de muur zijn bevestigd. Sonos Beam is slechts 65 centimeter breed en steekt dus niet over de rand van je meubel heen, geeft vrij zicht op je tv en gaat op in de ruimte.
  • Vijf far field-microfoons voor geavanceerde ruisonderdrukking en meerkanaals echo-onderdrukking voor muziek én home-cinemacontent.
  • Beam heeft drie aansluitingen: stroom, ethernet en HDMI ARC.
  • Gebruik de HDMI-kabel om Beam op de HDMI ARC-uitgang van de tv aan te sluiten. Als je tv geen HDMI ARC ondersteunt, gebruik dan de optische-audio-adapter om Beam aan te sluiten op de optische-audio-uitgang van de tv.
  • Beschikbaar in zwarte en witte stof met matte afwerking.
  • Het toevoegen van een videoapparaat zoals Amazon Fire TV geeft meer mogelijkheden om videos met je stem te bedienen in de landen waar Amazon Fire TV en Amazon Alexa op Sonos beschikbaar zijn. Je kunt in de toekomst Alexa naar films en tv-programma’s van je favoriete streamingservices vragen, meer informatie krijgen over een filmregisseur of het volume verhogen en meer.

Prijs en beschikbaarheid

Sonos Beam is vanaf 17 juli wereldwijd verkrijgbaar voor een prijs van 449 euro en is nu al te reserveren op de Sonos-website.


€ 417,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 419,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 419,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 415,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 415,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 415,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.