Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Terrarium van Google laat weersomstandigheden over de hele wereld zien

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2018, 12:00 CategorieBediening

Experiments with Google is een plek waar ontwikkelaars projecten kunnen laten zien die gebruikmaken van hardware of AI van het bedrijf. Een leuk project is Project Oasis, een zichzelf onderhoudend plantecosysteem in een terrarium dat de weersomstandigheden van buiten kan laten zien door regen, zonlicht, wolken en zelfs mist na te bootsen.

Project Oasis laat je Google Assistant gebruiken om via stembediening de weersomstandigheden na te bootsen. Vraag Google Assistant bijvoorbeeld hoe de weersomstandigheden in Hanoi zijn. De virtuele assistent zegt bijvoorbeeld dat het bewolkt is in Hanoi en het terrarium bootst gelijk de echte weersomstandigheden na door mist in het terrarium te laten zien. Vraag Google Assistant naar de weersomstandigheden in Londen en als het daar op dat moment regent zal het terrarium water van boven laten vallen. Zonlicht wordt nagebootst door lampen in het terrarium.

Maak je eigen Project Oasis

Via de website van GitHub moet het mogelijk zijn om zelf een Project Oasis te gaan maken, helaas mist de handleiding op dit moment. Wel laat het zien welke tools je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Voor de hardware werd een Raspberry Pi 3 gebruikt. Het project is daarnaast gemaakt met de Google Tools DialogFlow en PubSub.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.